Champagne i fårhage och matfestival

Nyligen åkte vi på matfestival i Skåne för att fånga lite inspiration inför sommaren. Vår vän Christian Wilander som driver Hotell Gässlingen, välkomnade oss med öppna armar. Under några dagar njöt vi av spännande matupplevelser på Skanör Falsterbo Matfestival. Barn, vuxna, matproffs och amatörer hittade alla något spännande på gatorna och i restaurangerna.  

Vår egen Fredrik Åström passade också på att hålla i en champagneprovning, långt ut i en fårhage. Champagnen var en av de flaskor som normalt återfinns i vår champagnekällare på Dufweholms Herrgård, alltså en flaska från 1907. Det blev en uppskattad provning med många internationella gäster.

Besöket i Skåne gav oss en skön stämning som vi tar med oss in i köken under sommaren!

Inspiration matfestival weekend

26 maj 2014
Mat modern konkonst

Dufweholms herrgård

Dufweholms Herrgård
En anrik herrgård med ett romantiskt lugn

Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus
Sveriges äldsta värdshus i småstadsidyllen Mariefred

Pelles Lusthus

Pelles Lusthus
En plats för möten och fest mitt i Nyköping
pelles

Södertuna Slott

Södertuna Slott
En av Sveriges absolut vackraste mötesplatser