Svenska Kulturpärlor är en hotell- och restauranggrupp som ägs och drivs av familjen Åström. I verksamheten ingår bland annat Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott i Gnesta.

Ursäkta Ers Majestät!

Hos oss är alla gäster kungar.

Vinn en lyxig slottsweekend

Vinn en lyxig slottsweekend!

Vi är otroligt stolta över att vara nominerade till Årets Slottshotell 2019. Är ni med och röstar har ni chans att vinna en lyxig slottsweekend på Södertuna Slott. Vi håller tummarna och önskar er lycka till!

Weekend & konferens i vackra Sörmland

Svenska Kulturpärlor är en familjekoncern som idag driver ett flertal hotell- och konferenspärlor i Sörmland. Bland våra pärlor märks bland andra Dufweholms HerrgårdGripsholms Värdshus och Södertuna Slott som alla erbjuder unika miljöer för konferens, weekend och bröllop. Vi utvecklar ständigt våra verksamheter och har under de senaste 10 åren vuxit från att vara ett 20-tal anställda till att idag erbjuda över 130 årsverken.

I vårt erbjudande finns allt från konferens-, restaurang-, catering-, spa-, fest- och weekendupplevelser till paketeringar för utländska turister. Gemensamt för våra erbjudanden är att vi skapar moderna upplevelser i historiska miljöer med ledorden att våra gäster ska få en kunglig upplevelse.

Early Birdpå julbord hos Svenska Kulturpärlor

Har ni planerat in årets julbord? Boka det redan idag och var säker på att få de datum som passar er. Bokar ni våra klassiska julbord innan den 1 oktober ger vi er 50 kronor i rabatt per person när ni är fler än 10 personer.
 
Erbjudandet gäller på Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred eller Södertuna Slott utanför Gnesta.
 

Varmt välkomna med er bokning på 08-511 600 40!

Erbjudanden från våra sörmländska pärlor

Musikafton med Ola Salo

En av Sveriges främsta artister, Ola Salo kommer tillsammans med pianisten Christopher "Dompan" Dominique till Dufweholms Herrgård för att bjuda er på en unik musikafton med intimitet och spontanitet i centrum. Missa inte den här upplevelsen!
Läs mer och boka!

Sverige 500 år och Uno Svenningsson

Välkommen till årets härligaste efterfest på nationaldagen 6 juni! För att fira Sverige 500 år och Sveriges största konstnärsprojekt 2023 kliver Uno Svenningsson och Stig Boogie Band upp på Gripsholms Värdshus scener.
Grattis Sverige!

Fira Sverige 500 år!

Under 2023 firar Sverige 500 års jubileum. För att uppmärksamma jubileet är Svenska Kulturpärlor initiativtagare till att ta fram ett 140 meter långt konstnärsstaket som skildrar historiska händelser bakåt i tiden.

Staketet invigs på nationaldagen vid Gripsholms Värdshus i Mariefred.
Fira med oss!

Bästa sommaren på herrgården

Välkomna till en härlig sommarweekend på Dufweholms Herrgård. Njut av allt det goda herrgården har att erbjuda och passa på att uppleva de natursköna omgivningarna.

Pris från 3 790 kr för två personer i standardrum.
Läs mer och boka!

Bästa sommaren på värdshuset

Välkomna till en härlig sommarweekend på Gripsholms Värdshus. I vårt sommarpaket får ni det bästa av sommaren och Mariefred i ett och samma paket.

Pris från 3 790 kr för två personer i standardrum.
Läs mer och boka!

Bästa sommaren på slottet

Välkomna till en härlig sommarweekend på Södertuna Slott. Njut av våra slottets bekvämligheter och fantastiska omgivning och koppla av en natt i våra historiska rum.

Pris från 3 790 kr för två personer i standardrum.
Läs mer och boka!

Herrgårdsspa med lunch på Dufweholms Herrgård

Unna dig en mysig spa-dag och kom till Rosenbadet för en rofylld stund med lugn och harmoni. Låt oss bjuda in till spa och lunch på herrgården för en härlig stund mitt i veckan.
Skön spadag!

Fira midsommar
på Herrgården

Njut av en härlig vistelse i vacker miljö på Dufweholms Herrgård! Här kan ni koppla av och njuta av god mat och dryck. På midsommarafton dukar vi dessutom upp en härligt somrig midsommarlunch under två sittningar.
små grodorna

Fira midsommar
på Värdshuset

Upplev en avkopplande vistelse i vacker omgivning. Ta en promenad i de mysiga, gamla kvarteren vid värdshuset och avnjut ljuvlig mat och dryck. På midsommarafton dukar vi dessutom upp vår midsommarbuffé under två sittningar.
glad midsommar

Bed & Dine på Gripsholms B&B

Avnjut en härlig middag i Skänken på Gripsholms Värdshus, övernatta på Gripsholms Bed & Breakfast och njut av en smakrik frukostbuffé, även den här på värdhuset.
Läs mer!

Presentkort

Skäm bort någon du håller kär på kungligt manér – ge bort ett presentkort på en mysig upplevelse på någon av våra pärlor i Sörmland. För att göra presentkortet mer personligt kan du även välja att lägga till en egen bild.
Gör någon glad

Karriär

Världens bästa
Jobb

JOBBA HOS OSS

Åström

& det goda

Värdskapet

FAMILJEN ÅSTRÖM

Catering
Från en
Pärla

CATERING