För Sörmland i Tiden

Vi sätter stor stolthet i att bevara våra historiska miljöer samtidigt som vi utvecklar dem för framtiden.

Innovation I HISTORISKA MILJÖER

Svenska Kulturpärlor driver ett flertal unika hotell och restauranger med verksamheter runt om i Sörmland. I vår själ och affärsidé ingår att ta vara på och utveckla kulturhistoriska miljöer och att i dem erbjuda våra gäster en kunglig upplevelse. Vår drivkraft ligger i att utveckla innovativa och i många fall banbrytande lösningar för branschen.

Svenska Kulturpärlors Styrelse & Ledning

Styrelse

Camilla Winte
Carl-Johan Malmberg
Fredrik Åström
Johanna Battaroff
Lars Sköld
Peter Norlindh
Pontus Fritiof
Sara Månsson

VD/Ägare

Fredrik Åström

Ledningsgrupp

Fredrik Åström
Camilla Winte

Eric Gunstad

Julia Söderlund
Sara Marmér

Elenore Björk

Louise Von Bahr Rogstedt

Nina Blomqvist

Måns Lundqvist

Lokala leverantörer & Samarbeten

Inom Svenska Kulturpärlor jobbar vi med starkt fokus på att skapa långsiktiga och hållbara samarbeten. Vi bygger relationer med våra gäster – så väl som med våra leverantörer – eftersom vi är övertygade om att det skapar bättre produkter och lönsamhet i längden. Att leverantörerna finns nära oss, bor granne med oss och har barn på samma skola som våra medarbetare gör att vi tillsammans känner för de orter vi bor och verkar på. De vet vad som gör oss unika, stärker vår profil och tillför värdefull kunskap. Listan på våra samarbetspartners kan göras lång men några av dem finner ni här bredvid.

Peterslund ekoodling, Björnlunda

Sörmländska delikatesser, Stjärnhov

Molstaberg lamm, Mölnbo

Österbergs tryckeri, Nyköping

Café Maräng, Järna

Svensk Elinstallation, Mölnbo

You Are here, Nyköping

Tankbar, Nyköping

Christers Elservice, Katrineholm

Vesam Luftvärme, Katrineholm

Markjobb Sörmland, Katrineholm 

Maskinringen i Sörmland, Flen

Mählqvist Rör, Vingåker

Söderbergs, Nyköping

Järnboden, Mariefred

Hornudden, Strängnäs

Snabb tillväxt och utveckling

Inom Svenska Kulturpärlor håller vi en för branschen snabb tillväxttakt och tittar hela tiden på att utveckla och utöka våra verksamheter. Idag ingår följande varumärken i Kulturpärlorfamiljen; Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Södertuna Slott, Dufweholms Bed & Breakfast, Gripsholms Bed & Breakfast och Åströms Museer & Samlingar.

Våra ledord och mål

Svenska Kulturpärlor drivs med ledorden flexibilitet, omtanke och lyhördhet. För oss betyder det att vi ständigt utvecklas och förbättrar våra erbjudanden genom att lyssna på våra gästers önskemål. Vårt mål att alltid leverera högsta kvalitet för konferens, weekend och bröllop. Det gör vi genom att erbjuda genuin service och smakupplevelser i unika, exklusiva, kulturhistoriska och sjönära miljöer.