Goda betyg

För att alltid hålla oss långt framme i den internationella konkurrensen deltar vi regelbundet i olika typer av tävlingar och värdesätter de betyg och omdömen som våra gäster lämnar.

Verksamheter som tål att jämföras

Vi samlar på mycket inom Svenska Kulturpärlor – men inte bara på saker som korkskruvar, kakelugnar och emaljskyltar. Vi samlar också på att få nöjda gäster för att kunna leva upp till vår vision att erbjuda våra gäster en kunglig upplevelse att längta tillbaka till. Vi jämför därför ständigt våra verksamheter med andra; såväl inom som utanför landets gränser. Det viktigaste betyget vi kan få är dock alltid i mötet med våra gäster.

Utmärkelser i stort och smått

Under de senaste åren har vi inom Svenska Kulturpärlor haft glädjen att bli tilldelade flera hedervärda utmärkelser. Vi är övertygade om att vi fått dessa priser tack vare våra duktiga medarbetare och vårt ständiga utvecklingsarbete.  

Dufweholms Herrgård blev 2015 utsedda till Årets Herrgårdshotell och Södertuna Slott har under de tre senaste åren i rad (2015, 2016 och 2017) blivit utsedda till Årets Slottshotell. 2016 tilldelades vår VD Svenskt Näringslivs pris som Sörmlands Mest Företagsamma Människa samt blev utsedd som Sörmlands representant i Entrepreneur of the Year. När Årets Företagare i Gnesta utsågs 2016 föll valet på vår VD Fredrik Åström som tidigare även tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom. Gripsholms Värdshus fick också 2016 betyget som Sörmlands tredje främsta restaurang i White Guide.

År 2017 var Svenska Kulturpärlor nominerade som representant för Sörmland i Stora Turismpriset. I februari 2018 utnämndes vår VD Fredrik Åström till Årets samlare 2018The Collector's Awards 2018, detta tack vare sitt stora samlarintresse, föremålen utmärkelsen berör finns att beskåda på Dufweholms Herrgård.