Mediabank

På denna sida finns grafiskt material för Svenska Kulturpärlor och tillhörande verksamheter samlat och är tillgängligt för nedladdning. Här hittar du bilder, logotyper, typsnitt, texter, färger samt mallar att arbeta i. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Om du arbetar inom Svenska Kulturpäror kan du beställa marknadsmaterial på Kulturshoppen.com

Bilder

Här finns bilder för nedladdning från respektive verksamhet.

Typsnitt

Internt använder vi oss av två typsnitt, vilka är Georgia för rubriker och Arial för brödtext.

Externt använder vi oss av andra typsnitt. ITC Quorum används för rubriker och för brödtext används Gill Sans Light i tryckt material och Montserrat Light i digitalt material.

Rubrik

Georgia, 24 pt
Fet, kursiv

Brödtext

Arial, 12 pt
Normal

Färger

De två färger som används är svart och guld. Svart används som textfärg mot ljus bakgrund, medan guld används för att betona vissa ord eller för att skapa liv i detaljer.

Färgsystem

Vilken färgtyp ska du använda dig av? Det finns olika färgsystem som används för olika ändamål.

RGB används för digital visning, exempelvis för saker som ska visas på en bildskärm.

HEX används på webben, exempelvis för text som ska skrivas på en hemsida.

CMYK används för trycksaker, exempelvis saker som ska tryckas på ett tryckeri eller i en tidning.

PMS används för dekortryck, exempelvis för fordonsdekaler.

Svart

Svenska
Kulturpärlor

RGB: 0, 0, 0
HEX: #000000
CMYK: 0, 0, 0, 100

Guld

Svenska
Kulturpärlor

RGB: 214, 178, 73
HEX: #d6b148
CMYK: 20, 29, 80, 0

Grå

Svenska
Kulturpärlor

RGB: 245, 245, 245
HEX: #f5f5f5
CMYK: 0, 0, 0, 5

Vit

Svenska
Kulturpärlor

RGB: 255, 255, 255
HEX: #ffffff
CMYK: 0, 0, 0, 0

Informationsmaterial

Svenska Kulturpärlor kort text

Vid våra historiska pärlor i Sörmland erbjuder vi unika miljöer för konferens, weekend och bröllop. Vi behandlar alla våra gäster som kungar och du är välkommen att njuta så länge du vill.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med en anpassad bokning!

Svenska Kulturpärlor lång text

Vid våra historiska pärlor runt om i Sörmland erbjuder vi unika miljöer för konferens, weekend, fest och bröllop. Vi behandlar alla våra gäster som kungar och du är välkommen att njuta så länge du vill. Söker du efter ordentlig avkoppling kan vi erbjuda sköna spapaket på våra gods. I våra välrenommerade kök kan du avnjuta goda middagar med utsökt mat och dryck. För företag erbjuder vi lokaler för konferensen, firmafesten och affärsmötet. Alla våra pärlor erbjuder en unik och annorlunda miljö som gör er träff till något utöver det vanliga. Här hittar du historiska konferenslokaler i kombination med vällagad mat.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med en anpassad bokning!

Dufweholms Herrgård

Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm är ett litet romantiskt herrgårdshotell mitt i vackra Sörmland. Här blandas den dåtida charmen med dagens standard så att du kan njuta av din weekend eller vistelse till fullo. Här finns gott om plats för avkoppling och inspiration. Du kan besöka herrgårdens spa- och relaxavdelning och promenera i vackra miljöer. Nere vid lusthuset har såväl Engström som Zorn hittat sin inspiration och målat illustrationer.

Varmt välkomna önskar familjen Åström med personal!

Gripsholms Värdshus

I pittoreska Mariefred, endast 45 minuter från Stockholm, ligger Gripsholms Värdshus med hänförande utsikt över Gripsholms Slott och Mälaren. Värdshuset fick värdshusprivilegier år 1609 och sedan dess har dörrarna stått öppna. Sveriges äldsta värdhus är ett uppskattat val för konferens, weekend, bröllop och fest. Här upplever du personlighet och omtanke i historisk miljö – en vistelse du längtar tillbaka till.

Varmt välkommen önskar familjen Åström med personal!

Södertuna Slott

Välkomna till vackra Södertuna Slott utanför Gnesta. Här, mitt i vackra Sörmland, har vi tagit emot konferensgäster och festsällskap i årtionden. Slottet ligger vackert beläget vid Frösjön och här hittar ni lugnet för konferensen eller er romantiska weekend. Vill ni gifta er kungligt erbjuder vi vackra salonger och en minnesvärd roddtur efter vigseln i kyrkan tvärs över sjön. Vill ni anordna er konferens hos oss har vi möteslokaler i olika storlekar, pampiga matsalar och dansvänliga salonger. Sover gör ni i våra moderna dubbelrum.

Varmt välkommen önskar familjen Åström med personal!

Gamlaskyltar.se – Samling av emaljskyltar och plåtskyltar

Fredrik Åström driver projektet gamlaskyltar.se som är ett digitalt arkiv där svensk produktreklam med fokus på emaljskyltar och litograferade plåtskyltar från 1890-talet samlas. Arkivet uppdateras med nya skyltar kontinuerligt. Flertalet av skyltarna som finns på gamlaskyltar.se går att beskåda på Dufweholms HerrgårdGripsholms Värdshus och Södertuna Slott. Vill du sälja en skylt är du välkommen att här på Gamla Skyltar.