Historiska pärlor i Sörmland

Under Svenska Kulturpärlor samlas bland annat Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott i Gnesta.

Familjen Åström & det goda värdskapet

Svenska Kulturpärlor ägs och drivs av familjen Åström. En familj som sedan början av 1980-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland. Idag är Fredrik Åström VD för Svenska Kulturpärlor – ett företag med tre pärlor; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta.

Till dessa har på senare år även verksamheterna Dufweholms Bed & Breakfast och Gripsholms Bed & Breakfast tillkommit.

I början av 1980-talet tog familjen Åström – närmare bestämt Fredriks far och mor; Göran och Emmy Åström – över pensionatet Plevnagården i Malmköping, som från början var ett nerlagt gammalt militärsjukhus. Plevnagården omdanades till en hotell- och konferensanläggning som återfick sin forna glans bland annat genom att en genomförde den för tiden största husflytt som skett. Göran lät nämligen flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus vilket både gav extra rum till Plevnagården men även satte igång det hussamlande som än idag präglar familjen.

Idag driver Johanna Battaroff och Fredrik Åström Svenska Kulturpärlor. De brinner för historiska ting och platser och Fredrik har sedan han var barn haft ett stort intresse för historiska samlingar. Intresset återspeglar sig på alla pärlor, där du möts av historisk charm och vackra saker.

Trivsamt boende på hotell i Sörmland

För oss är det viktigt att du som gäst trivs och får det där lilla extra när du besöker oss. Vi tycker att det handlar om att man som gäst ska känna sig som mer än bara en gäst. Man ska känna sig som en i familjen. Det kallar vi "Det goda värdskapet". På våra slott och gårdar i det natursköna Sörmland tar vi hand om dig som om du vore en av oss. Genom våra portar har det genom åren vandrat såväl glada gycklare, stora kungligheter, ystra brudpar som framgångsrika företagsledare och politiker. Vår ambition är att alltid ge alla som knackar på vår port den bästa tänkbara upplevelsen.

Mediabank

Är du intresserad av Svenska Kulturpärlors grafiska material? I vår Mediabank finner du logotyper för Svenska Kulturpärlor och tillhörande pärlor, typsnitt, färger och bilder samt mallar att arbeta i. Du kan besöka mediabanken via kulturparlor.se/media eller via länken nedan.
Mediabank

Upplev den sörmländska idyllen

Under Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott i Gnesta. Alla dessa platser har genom århundraden stått värdar för ståtliga bjudningar och romantiska stunder och tillfört sin del till vår historia. För oss handlar Svenska Kulturpärlor om att bevara dessa platser, men också att låta nya möten ske så att våra pärlors plats i historien lever kvar.

Välkommen att besöka våra sörmländska pärlor

Gripsholms Värdshus


0159-347 50

info@gripsholmsvardshus.se

Gripsholms Värdshus
647 30 Mariefred
Besök hemsida

Södertuna Slott


0158-705 00

info@sodertuna.se

Södertuna Slott
646 91 Gnesta
Besök hemsida

Dufweholms Herrgård


0150-754 00

info@dufweholm.se

Dufweholms Herrgård
641 92 Katrineholm
Besök hemsida