Goda nyheter i sommar!

På Svenska Kulturpärlor älskar vi sommaren. I år blir den dessutom bättre än någonsin för dig som gillar godsaker!

Callanderska Gården Schweizeri
På Callanderska Gården, Mariefreds mysiga hembygdsgård, slår vi upp portarna till ett nytt trädgårdscafé med fullständiga rättigheter. Vägg i vägg med Gripsholms värdshus och i den mysiga örtträdgården kan ni slå er ner för premiäröppningen på Kristi himmelsfärdsdagen den 26 maj. Redan nu kan du få en försmak genom att surfa vidare till callanderska.se. Varmt välkomna!

Trädgårdsrestaurangen på Gripsholm
Under sommarmånaderna öppnar värdshusets Trädgårdsrestaurang upp med en somrig à la care-meny. Här sitter ni behagligt under segeltaket eller i en skön loungegrupp i solen med vacker vy mot Gripsholms slott. Under sommaren sker flera tillställningar så som Ångans dag den 4 juni, Räkfrossa, trubadurkvällar och mycket mer. Se mer info och öppettider på gripsholmsvardshus.se/tradgardsrestaurangen

Sommar på herrgården
Även på Dufweholms Herrgård i Katrineholm ställer vi om vår servering med fokus på sommaren. Hos oss kan ni avnjuta en härlig sommarlunch och somrig à la carte-meny i vår vackra berså eller på bryggan. Fler sittplatser och mer godsaker med andra ord! Öppettider och mer info hittar ni på dufweholm.se/sommar-pa-herrgarden

Slottscaféet på Södertuna
På Södertuna slott öppnar vi för andra året i rad upp Slottscaféet. Ett populärt utflyktsmål där ni kan njuta av såväl goda bakverk som utsikten över Frösjön. Läs mer om öppettider på sodertuna.se/sommarcafe

Svenska Kulturpärlor växer!

Vi kan stolt avslöja ett nytt byggprojekt i samarbete med Qetar! Ett hotell i klassisk stil kommer uppföras i Södertälje och drivas av Svenska Kulturpärlor. Torekällbergets Herrgård, som byggprojektet kallas, blir den fjärde kulturpärlan i ordningen och beräknas stå färdigt 2023. Stor tanke och vikt har lagts vid hur byggnaden uppförs för att bidra till den anrika miljön vid Torekällberget.

– Vi är otroligt nöjda med att hitta detta samarbete. Svenska Kulturpärlor driver idag fantastiskt fina verksamheter och de lever och andas kultur och historia. De har stor vana att arbeta tillsammans med museiverksamheter vilket borgar för möjligheten att bidra med besökare till friluftsmuseet och Södertälje. Vi tycker de passar in perfekt i sammanhanget och ser fram emot ett långvarigt samarbete, säger Joakim Nordlund, VD på Qetar som investerar i byggprojektet.

– Det här kommer verkligen bli en kulturpärla och det är ett mycket lovande projekt för oss som brinner för att utveckla Sörmland som destination, säger Fredrik Åström. Torekällbergets friluftsmuseum erbjuder fantastiska möjligheter.

Herrgården planeras ha omkring 90 rum samt en spaavdelning. Förhoppningen med projektet är att utveckla Torekällberget som besöksmål, samt utveckla och väcka intresse för besöksnäringen i hela regionen. Nedan ser du några arkitektskisser på hur Herrgården kan komma att se ut.

Vi ser med spänning fram emot detta projekt!

 

Härlig höst på Dufweholms Herrgård

Hösten har gjort sitt intåg och vi på Svenska Kulturpärlor ser såklart fram emot mysiga stunder inomhus då vi får njuta av tända ljus, varma filtar och kanske en kopp te. Men vi får inte glömma bort höstens magi utomhus också, den krispiga luften och de färgsprakande träden.

I vår pärla Dufweholms Herrgårds natursköna närområde strax utanför Katrineholm sprudlar det av liv – ett mekka för naturintresserade (hobby-)fotografer.

Ni har väl inte missat att vi har en mängd härliga weekendpaket ni kan boka på herrgården? Varför inte unna er en härlig stund – både inomhus med tända ljus och god mat, och utomhus i den härlig friska höstluften.

Varsågoda, här bjuder vi på några av våra bilder från den vackra omgivningen vid Dufweholms Herrgård. Låt er inspireras!

 

Boutiquehotell i centrala Nyköping

Vi har tillsammans med Hans Åkerlund på Fondex stora förhoppningar om att skapa en året-runt-mötesplats för besökare och Nyköpingsbor i en ombonad inom- och utomhusmiljö.

Projektet omfattar etablering av ett boutiquehotell med cirka 75-100 bäddar – något som betyder omfattande utveckling och renovering av befintliga byggnader som bland annat Wersterlingska gården, Svenskhuset, Pelles Lusthus och det så kallade ”Mejeriet” samt kringliggande utomhusmiljöer.

I området skapar vi en oas i staden med en hotell- och konferensanläggning samt restaurang- och umgängesmiljöer som speglar småstadens charm.

Detta har bland annat uppmärksammats bland annat i Södermanlands Nyheter och Sveriges Radio där vi berättar mer om vår visioner om det kommande projektet.

Vår vision
• En plats för liv och rörelse där hotell- och restauranggäster blandas med cafébesökare och söndagsflanerare
• Ett boutiquehotell med småstadskänsla
• Ett område som kan växa till ett naturligt besöksmål

Mårtens Udde
Vi vill skapa ett nytt kvarter för människor, kultur och möten. I projektet knyts stadskärnan samman med Åstråket ner mot hamnen. Det utvecklade området sträcker sig från Stora torget via Smörtorget, Nikolaiskolan och ner mot Pelles Lusthus mot Folkungabron. Vi kallar det för Mårtens Udde.

Spa-special

Njut av Spa-special på Dufweholms Herrgård i höst!

Börjat planerat in höstens aktiviteter? Isåfall har vi bästa tipset till dig!

Vårt populära och härliga paket Spa-specialDufweholms Herrgård i Katrineholm är tillbaka under vecka 44 måndag–torsdag. Under denna rogivande vistelse erbjuder vi er, förutom en fantastisk herrgårdsmiljö, bubbel som fördrink, 2-rätters middag och fri tillgång till vårt mysiga spa för avkoppling och återhämtning.

I vår spa-anläggning finns traditionell bastu, relaxpooler inom- och utomhus samt en avdelning helt avsedd för avkoppling. Från herrgården ser ni Duveholmssjön.

Spaanläggningen ligger i anslutning till herrgården i den ursprungliga kuskbostaden. Huset har anor från 1600-talet och har tidigare gått under namnen Kuskflygeln och Lilla Villan. Idag finns behandlingsrum där du kan du njuta av massage och andra lyxiga behandlingar. Vi rekommenderar att du tar med dig din familj eller vänner för en avslappnande helg hos oss på Dufweholms Herrgård, varmt välkomna!

Spännande Pax-vistelse på Gripsholms Värdshus baserad på Pax-böckerna

Spännande familjeäventyr med Pax-paket på Gripsholms Värdshus

Ni har väl inte missat PAX-böckerna som med spännande och gastkramande äventyr sätter Mariefred på kartan? Vi på Svenska Kulturpärlor och Gripsholms Värdshus vill bidra med det vi kan för att göra ert besök i Mariefred till en bra upplevelse. Därför har vi nu, under v. 44, tagit fram ett PAX-paket där vi vävt samman PAX-böckernas spänning med våran gedigna kunskap om det goda värdskapet.

Fått nog av choklad? Inte vi! Inled vistelsen med att skapa er egen varma choklad med goda tillbehör som chokladsås, marshmallows, kakor och annat gott och följ sedan bröderna Alrik och Viggo i kampen mot mörka krafter i ljudvandringen baserad på bokserien PAX. Vid incheckning får ni även en PAX-karta som gör det enkelt att följa deras fotsteg. Bara en kort promenad från värdshuset hittar ni första etappen på kartan. Boka en äventyrlig vistelse hos oss på Gripsholms Värdshus i händelsernas centrum Mariefred.

Varmt välkomna till oss på Gripsholms Värdshus i Mariefred för en vistelse fylld av spänning och magi!

Chocolate Week på Gripsholms Värdshus

Vit, ljus eller mörk choklad?
På Chocolate Week får du själv välja!

Är du en av dom som gillar choklad? Det gör i alla fall vi! Under vecka 44 bjuder Gripsholms Värdshus in till en härlig Chocolate Week. En av de bästa sakerna med chokladvistelsen på värdshuset är att ni får krypa ni ner i värdshusets härliga fåtöljer med en egenkomponerad kopp varm choklad där ni fritt får välja bland alla goda tillbehör som strössel, marshmallows, chokladsås, kakor, grädde och annat gott.

Pimp your cup – gör din egna kopp varm choklad

Chokladfesten fortsätter sedan med en 2-rätters middag där huvudrätten är kryddad med choklad och en enastående dessert med choklad tolkad på tre olika vis. Efter er heldag i chokladens tecken övernattar ni därefter i något av värdshusets mysiga hotellrum för att morgonen därpå vakna upp till en välfylld frukostbuffé med Nutella – såklart!

Chocolate Week – ett måste för alla chokladälskare

Gripsholms Värdshus ligger mitt i småstadsidyllen Mariefred, med nära till både naturupplevelser och shopping. Mariefred är ett mysigt resmål där ni möts av en härlig atmosfär. Passa på att strosa runt i stadens kvarter eller titta närmare på kungliga Gripsholms Slott.

Planera in er vistelse på Gripsholms Värdshus, helt klart värt det. Vi ses!

Champagnehelg

Vad sägs om en bubblande helg med vrakchampagne?

Boka in den 5 oktober i era kalendrar för att inte missa årets bubbligaste helg på Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm. De som bokar in sig på vår fantastiska champagnehelg får njuta av 112 år gammal vrakchampagne från havets botten.

Champagnen vi serverar finns i herrgårdens vinkällare och kommer från vraket Jönköping som sänktes år 1916. Eftersom flaskorna vilat på havets botten i många år behöver de även bevaras på samma sätt. Därför har väggarna in till vinkällaren byggts om till akvarier där champagnen får vila i vatten, vilket gör vår champagneprovning minst sagt unik!

För att göra upplevelsen än mer värdefull får man som gäst också njuta av en 7-rätters middag framtagen för en optimal smakupplevelse. Middagen avnjuter man i herrgårdens salonger efter provningen. Ett fint tillfälle att prova herrgårdens prisbelönta kokkonst. Under vår champagnehelg får ni även lyssna på mannen som bärgade champagneskatten, Claes Bergwall, när han berättar om den spännande historien kring fyndet.

Då vår champagneprovning är ett populärt event med ett begränsat antal platser, blir det snabbt fullbokat. Vår rekommendation är därför att ni bokar er plats i god tid. Läs mer om vår champagnehelg på www.dufweholm.se.

Antikviteter är till för att drickas, välkomna!

 

 

Rösta och vinn en slottsweekend på Södertuna Slott som är nominerade till Årets Slottshotell 2019!

Vi är otroligt stolta över att vår pärla Södertuna Slott är nominerade till Årets Slottshotell 2019. Är ni med och röstar har ni chans att vinna en lyxig slottsweekend på Södertuna Slott. Ni kan läsa mer och rösta på www.aretsslottshotell.se. Omröstningen är öppen fram till den 16 juni!

Södertuna Slott är vår fantastiska och ståtliga pärla som ligger belägen strax utanför Gnesta i vackra Sörmland. Här har ni, förutom historiska och ståtliga slottssalonger och hotellrum, även en välgörande relaxavdelning och en fantastisk natur precis utanför portarna. I vårt kök lagas fantastisk mat där vi tar vara på de smakrika råvaror som finns i Sörmland. Det är med andra ord mycket som talar för att vår pärla Södertuna Slott faktiskt förtjänar titeln Årets Slottshotell 2019! I slutändan är det ni gäster som väljer vem vinnaren är, men vi hoppas och håller tummarna på att ni väljer oss!

Tack på förhand bästa gäster!
Med vänlig hälsning

Personalen på Södertuna Slott och Svenska Kulturpärlor

Fiske vid Sörmlandsleden

Härliga stunder i naturen på Dufweholms Herrgård

Dufweholms Herrgård strax utanför Katrineholm finns det flera weekendpaket att välja mellan. Nu när det äntligen börja bli värme i luften och knopparna slår ut är det ett ypperligt tillfälle att boka vårt Walk & Spa-paket. Då får ni vandra längs Sörmlandsleden under dagen och sedan koppla av i vårt härliga spa Rosenbadet. Sedan avslutas kvällen med en välsmakande middag på vår restaurang!

Fiske vid Sörmlandsleden Fiske vid Sörmlandsleden

Några andra som har njutit av naturen förra veckan är våra duktiga kockar. Med fiskespöt i ena handen och anteckningsblocket i andra gav de sig ut för att hämta inspiration till sommarens meny. Efter att ha vandrat på Sörmlandsleden, stannade dom till sist vid en sjö för att fiska. Men trots flera timmars kämpande blev det tyvärr inget på kroken för varken Johan, Olle, Kim eller Rasmus. Däremot hälsar dom att de fick mycket inspiration och idéer till sommarens smaker!

Om du redan nu är sugen på att ta del av den utsökta maten vår restaurang har att erbjuda så serveras en festlig måltid under valborgsmässoafton! Dagen till ära får ni även 10% rabatt på vårt klassiska herrgårdstips! Boka bord på 0150-754 00.

Välkomna!