Världens roligaste arbete

Svenska Kulturpärlor består av Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Pelles Lusthus och Södertuna Slott samt Gripsholmsgrillen och Gripsholms B&B. Nedan ser du vilka tjänster vi söker personal till just nu.

Karriärsmöjligheter inom Svenska Kulturpärlor

Att jobba inom Svenska Kulturpärlor ger stora möjligheter till att utvecklas som yrkesperson. Vi har regelbunden vidareutbildning för vår personal inom relevanta områden men framförallt ges du möjlighet att jobba med riktigt duktiga medarbetare som hela tiden hjälps åt att lyfta varandra. Kulturen på samtliga våra pärlor är varm, hjärtlig och öppen. Vi vill att våra medarbetare ska växa tillsammans med oss. Det betyder att vi gärna internrekryterar inom koncernen och att den som startade som extrapersonal i köket på en restaurang efter några år kan jobba som kökschef på en annan pärla.

Johan "Smulan" Enlund

Kökschef - Dufweholms Herrgård

Jag började min resa som kock på restaurangskolan i Strängnäs. Efter 3 år ute i olika kök så hamnade jag på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Jag var iväg på utflykter till andra delar av Sverige för att vidga mina vyer men återvände ständigt till Gripsholms Värdshus – mycket tack vare de utvecklingsmöjligheter jag fick inom kunskap och ledarskap. Idag har jag flyttat till Katrineholm och jobbar nu som kökschef på Dufweholms Herrgård, en möjlighet jag fått tack vare min tid på Gripsholms Värdshus. Arbetsuppgifterna är lite annorlunda än tidigare men stämningen bland personalen är lika rolig och hjärtlig!

Lediga tjänster hos svenska kulturpärlor

FRUKOSTVÄRD/VÄRDINNA TILL SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Nu söker vi en pigg och noggrann frukostvärd/värdinna till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta. Vi har behov av någon som kan komma in varannan helg och ge våra gäster en bra start på dagen.

Du är positiv och kvalitetsmedveten och har en utpräglad servicekänsla. Du har en god organisationsförmåga och pratar flytande engelska. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av liknande arbete.

På Södertuna Slott är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på deltid (procent efter överenskommelse). Tillträde enligt överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna behandlas löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till elin.karlen.kalback@sodertuna.se

Mer information om anläggningen hittar du på www.sodertuna.se

SOMMARPERSONAL TILL DUFWEHOLMS HERRGÅRD

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Till vackra Dufweholms Herrgård strax utanför Katrineholm söker vi nu sommarpersonal för tjänster inom städ, kök och servering. På Dufweholms Herrgård lägger vi stor vikt vid det goda värdskapet då vi vill erbjuda våra gäster en kunglig upplevelse.

Vi söker dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av arbete inom hotell och restaurang.

Här ingår du i ett positivt och drivet gäng och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben inom hotell- och restaurangbranschen!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår herrgårdschef Niklas Läth på niklas.lath@dufweholm.se. Ange i din ansökan vilken tjänst du söker. Alla ansökningar behandlas löpande.

SOMMARPERSONAL TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Sök sommarens roligaste jobb! På Gripsholms Värdshus har vi fullsatta uteserveringar, barer och restauranger under hela sommaren. Nu söker vi personal som vill jobba säsong hos oss. Vi söker bland annat kallskänkor, kockar, serveringspersonal, bartender och receptionist.

Du som söker har tidigare erfarenhet av kök, bar, servering eller reception och till det goda referenser. Du kommer ingå i vårt positiva gäng på värdshuset och får uppleva en härlig sommar med mycket skratt.

Möjlighet till personalboende finns. Tjänsterna innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Meddela i din ansökan vilket jobb du söker!

Vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater. Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@kulturparlor.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Gripsholms Värdshus är beläget centrala Mariefred med vacker utsikt över Mälaren och ståtliga Gripsholms slott. Varmt välkommen med din ansökan!

KÖKSMÄSTARE TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus är med sitt läge invid Mälaren i Mariefred en naturlig samlingspunkt för både Mariefredsbor och turister. Med ett ekologiskt tänk och medvetenhet kring vår historia som Sveriges äldsta värdshus skapar vi matupplevelser som våra gäster gärna kommer tillbaka till.

På Gripsholms Värdshus driver vi två restauranger; Matsalen och bakfickan Skänken. Till detta har vi även en festvåning och en cateringverksamhet. Under sommaren öppnar vi upp vår utebar, ett cafédäck och vår trädgårdsservering. I verksamheten ingår även vårt koncept Gripsholmsgrillen som har säsongsöppet under sommaren.

Som köksmästare ansvarar du för att säkerställa en hög kvalitet på maten till våra gäster. Vårt kök är välkänt för sin kokkonst och listade som mycket god klass i White Guide. I ditt ansvarsområde ingår kvalitetskontroll, ekonomi, meny- och personalplanering, HACCP samt inköp.

Vi söker dig som vill leda och utveckla vårt kök. Till ditt förfogande har du ett modernt kök och duktiga medarbetare som ger dig stora förutsättningar för en hög kulinarisk kvalitet. Vi förutsätter att du har en gedigen yrkeserfarenhet och en god känsla för kvalitet och service. Du tycker om att visa upp och lära ut dina kunskaper, är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra, du är noggrann, flexibel och lösningsorienterad.

Gripsholms Värdshus är en del av Svenska Kulturpärlor. Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas även bland andra Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott utanför Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping.

Tjänsten är på heltid. Du som söker skall inneha körkort klass B då cateringverksamhet förekommer. Arbetstiden är förlagt till dag-, kvälls- och helgtid.

Välkommen att skicka in din ansökan med cv, personligt brev samt referenser via mejl till vår Värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@kulturparlor.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om oss hittar du på www.gripsholms-vardshus.se

À LA CARTEKOCK TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus söker en à la carte- och lunchkock. Tjänsten är på heltid.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att skapa fantastiska maträtter till våra konferensgäster och ansvara för affärsluncher där du skriver veckans meny bestående av en fisk- och kötträtt samt ett vegetariskt alternativ. Du kommer även hjälpa till att förbereda inför kvällarna.

Du som person är ansvarstagande, noggrann, punktlig och har ett genuint intresse för matlagning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av mer avancerad matlagning. Personalboende kan eventuellt tillhandahållas efter överenskommelse.

Tjänsten startar med en 6-månaders provanställning som sedan övergår till tillsvidare. Lön sätts individuellt baserat på erfarenhet och kunskap.

Ansökningarna behandlas löpande så skicka din ansökan snarast med CV, personligt brev och referenser via mail till marcus.jonsson@gripsholms-vardshus.se

SERVITÖR/SERVITRIS TILL DUFWEHOLMS HERRGÅRD

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Till vackra Dufweholms Herrgård strax utanför Katrineholm söker vi nu en servitör/servitris. Från vårt prisbelönta kök serverar vi mat med stort inslag av lokala råvaror och i våra vackra matsalar erbjuder vi våra gäster en unik upplevelse.

Vi söker nu en servitör/servitris som älskar service. Vi söker dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av serveringsyrket.

Du kommer ingå i vårt positiva gäng med köks- och serveringspersonal och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater.

Tjänsten är ett vikariat på 75 % med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbetet samt helger.

Ansökningarna behandlas löpande. Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och CV till louise.vonbahr.rogstedt@dufweholm.se. Mer information om Dufweholms Herrgård finner du på www.dufweholm.se.

PERSONAL TILL SERVERINGEN PÅ SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta söker vi nu serveringspersonal. Från vårt uppskattade kök serverar vi mat med stort inslag av lokala råvaror och i våra vackra matsalar erbjuder vi våra gäster en unik upplevelse.

Vi söker nu en servitör/servitris på 75 % som älskar service. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbetet samt helger.

Tjänsten passar dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av serveringsyrket.

Du kommer ingå i vårt positiva gäng med köks- och serveringspersonal och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår restaurangchef Elin Karlén Kålbäck på Elin.Karlen.Kalback@sodertuna.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

EXTRA STÄDPERSONAL TILL SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Vi söker nu extrapersonal till vår städavdelning, som kan hoppa in vid arbetstoppar. Hos oss arbetar du med att städa i våra hotell-, restaurang- och konferensutrymmen.

Vi letar efter dig som är en flexibel person med öga för detaljer och service. Du ansvarstagande, noggrann och lägger stolthet i att utföra ett väl utfört arbete.

Södertuna Slott är en vacker pärla invid Frösjön och förutom att arbeta i fantastisk miljö får du ett helt slott fyllt med bra stämning från alla medarbetare.

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Gripsholms Värdshus i Mariefred, Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Södertuna Slott i Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping. Till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta söker vi nu personal till vår städavdelning.

Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och cv till Nina Strand Blomqvist på nina.blomqvist@sodertuna.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Sommarpersonal till serveringen på Södertuna Slott

Södertuna Slott -

Gnesta

Sök sommarens roligaste jobb på Södertuna Slott! Inför sommaren söker vi nu personal till vår servering på Södertuna Slott. Vi lägger stor vikt vid det goda värdskapet och vill erbjuda våra gäster en kunglig upplevelse. Därför söker vi dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. För oss är personlighet och servicekänsla väldigt viktigt men det är ett stort plus med erfarenhet av arbete inom hotell och restaurang.

På Södertuna Slott ingår du i ett positivt och drivet gäng och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater. Att arbeta i serveringen hos oss innebär dags-, kvälls- och helgarbete. Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben inom hotell- och restaurangbranschen!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår restaurangchef Elin Karlén Kålbäck på elin.karlen.kalback@sodertuna.se. Ange i din ansökan vilken tjänst du söker. Alla ansökningar behandlas löpande.

Personal till Gripsholmsgrillen

Gripsholmsgrillen -

Mariefred

Vi söker dig som vill jobba med oss i vår uppskattade grill där vi serverar allt från ordentliga hamburgare till korv, glass och dryck! Du som söker är noggrann, kvalitetsmedveten och gillar att ge gäster riktigt hög service.

Erfarenhet från restaurangbranschen eller serviceyrken är ett plus men inte ett krav. Välkommen till en utvecklande och glad arbetsplats med härlig stämning i vackra Mariefred!

Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till philip.osterman@gripsholms-vardshus.se. Ansökningarna behandlas löpande. Vid frågor kontakta Philip Österman på 0159-347 50.

Receptionist till Gripsholms Värdshus i Mariefred

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Till sommarsäsongen söker vi en pigg, noggrann och glad receptionist till Gripsholms Värdshus i Mariefred.

Har du erfarenhet av arbete i hotellreception sedan tidigare är det ett stort plus. Du som söker är positiv och kvalitetsmedveten med en utpräglad servicekänsla och älskar ditt yrke! Du bör ha god organisationsförmåga, vara flexibel och lösningsorienterad med en hög stresströskel. Eftersom vi har många utländska gäster behöver du även behärska det engelska språket väl.

Anställningen är en timanställning under sommaren med varierande arbetstider. Det finns även möjlighet till fortsatt extraarbete under kvällar och helger efter sommaren.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, vi behandlar alla ansökningar löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@gripsholms-vardshus.se.

Frukostvärd/värdinna till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Nu söker vi en pigg och noggrann frukostvärd/värdinna till Gripsholms Värdshus i Mariefred.

Som person är du positiv och kvalitetsmedveten, har en utpräglad servicekänsla och vill ge våra gäster en riktigt bra start på dagen! Du har en god organisationsförmåga och pratar flytande engelska. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av liknande arbete.

På Gripsholms Värdshus är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt.

Anställningen är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna behandlas löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@gripsholms-vardshus.se.