Världens roligaste arbete

Svenska Kulturpärlor består av Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Pelles Lusthus och Södertuna Slott samt Gripsholmsgrillen och Gripsholms B&B. Nedan ser du vilka tjänster vi söker personal till just nu.

Karriärsmöjligheter inom Svenska Kulturpärlor

Att jobba inom Svenska Kulturpärlor ger stora möjligheter till att utvecklas som yrkesperson. Vi har regelbunden vidareutbildning för vår personal inom relevanta områden men framförallt ges du möjlighet att jobba med riktigt duktiga medarbetare som hela tiden hjälps åt att lyfta varandra. Kulturen på samtliga våra pärlor är varm, hjärtlig och öppen. Vi vill att våra medarbetare ska växa tillsammans med oss. Det betyder att vi gärna internrekryterar inom koncernen och att den som startade som extrapersonal i köket på en restaurang efter några år kan jobba som kökschef på en annan pärla.

Årets Sommarjobbare!

Årets Sommarjobbare instiftades på initiativ av Svenska Kulturpärlor för att lyfta unga i restaurangbranschen och visa på vilka karriärmöjligheter branschen erbjuder. Alla restauranger, barer och caféer har möjlighet att nominera sina bästa sommarjobbare. Välkommen att nominera en person som gjort stor skillnad på er restaurang under sommaren 2018!
Nominera er sommarjobbare

Johan "Smulan" Enlund

Kökschef - Dufweholms Herrgård

Jag började min resa som kock på restaurangskolan i Strängnäs. Efter 3 år ute i olika kök så hamnade jag på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Jag var iväg på utflykter till andra delar av Sverige för att vidga mina vyer men återvände ständigt till Gripsholms Värdshus – mycket tack vare de utvecklingsmöjligheter jag fick inom kunskap och ledarskap. Idag har jag flyttat till Katrineholm och jobbar nu som kökschef på Dufweholms Herrgård, en möjlighet jag fått tack vare min tid på Gripsholms Värdshus. Arbetsuppgifterna är lite annorlunda än tidigare men stämningen bland personalen är lika rolig och hjärtlig!

Lediga tjänster hos svenska kulturpärlor

Servispersonal till Dufweholms Herrgård

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Till vackra Dufweholms Herrgård strax utanför Katrineholm söker vi nu en servitör/servitris som älskar service. Från vårt prisbelönta kök serverar vi mat med stort inslag av lokala råvaror och i våra vackra matsalar erbjuder vi våra gäster en unik upplevelse.

Tjänsten vi erbjuder är på 80 % där du börjar med en provanställning för att sedan övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde under hösten efter överenskommelse.

Vi söker dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av servisyrket.

Du kommer ingå i vårt positiva gäng med köks- och serveringspersonal och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår restaurangchef Louise von Bahr Rogstedt på louise.vonbahr.rogstedt@dufweholm.se. Alla ansökningar behandlas löpande. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbete samt helger.

Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben i restaurangbranschen!

Innesäljare Södertuna Slott & Svenska Kulturpärlor

Södertuna Slott -

Gnesta

Svenska Kulturpärlor består av anläggningarna Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Pelles Lusthus och Södertuna Slott. Vår vision är att alltid leverera en kunglig upplevelse att längta tillbaka till. Internt använder vi nyckelorden flexibilitet, omtanke och lyhördhet.

I vår säljavdelning på Södertuna Slott är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att nå uppsatta mål och få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt!

Vi söker nu en innesäljare på 100 % till våra anläggningar som kommer att vara stationerad på Södertuna Slott i Gnesta.

Beskrivning av tjänsten:
Som innesäljare hos oss jobbar du aktivt med hela Svenska Kulturpärlors bokning och via telefon och genom e-post och digitala kanaler. Du är en utåtriktad serviceperson som hanterar bokningar, offerter och bygger relationer. Tjänsten passar dig som tycker om att hitta lösningar för att tillgodose kundens önskemål. Du har en positiv attityd och har erfarenhet av att på ett lyhört sätt arbeta med kunder.

Huvuduppgifter och ansvar:
• Sträva mot snabb och affärsmässig behandling av inkommande potentiella kunder
• Arbeta inom innesäljsavdelningen och rapportera till vår säljkoordinator
• Kontinuerligt sträva mot att effektivisera ditt arbete
• Administrera och bearbeta bokningar till avslut
• Offerthantering och uppföljning.
• Skapa försäljning och uppnå merförsäljning
• Bidra till våra kunders helhetsupplevelse av våra varumärken
• Vara en god ambassadör för Svenska Kulturpärlor och avdelningen genom att följa uppsatta värderingar och målsättningar


Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och CV senast den 18/8 till helen.kihlman@kulturparlor.se Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor om tjänsten besvaras av Helen Kihlman på telefon 070-5636167

Extrareceptionist till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Vi söker nu en noggrann och positiv receptionist som vill jobba extra hos oss på Gripsholms Värdshus i Mariefred.

Du som söker är positiv och kvalitetsmedveten med en utpräglad servicekänsla och älskar ditt yrke! Du har erfarenhet av arbete i reception sedan tidigare.

Du har god organisationsförmåga, är flexibel och lösningsorienterad med en hög stresströskel. Eftersom vi har många utländska gäster behöver du även behärska det engelska språket väl.

På Gripsholms Värdshus är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt.

Anställningen gäller för dig som vill jobba extra under främst kvällar och helger. Start omgående eller efter överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, vi behandlar alla ansökningar löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@gripsholms-vardshus.se.

Mer information om Gripsholms Värdshus hittar du på www.gripsholms-vardshus.se.HOVMÄSTARE GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus ligger vackert beläget vid Mälaren och med utsikt över Gripsholms Slott i Mariefred.

Att arbeta på Gripsholms Värdshus innebär kontakt med många olika typer av gäster där förväntningarna ofta är och ska vara höga då vi är ett förstklassigt hotell med rum och mat av hög klass.

Vi söker dig som: -Är positiv och kvalitetsmedveten samt har en utpräglad servicekänsla och älskar ditt yrke! -Har goda ledaregenskaper och trivs att jobba i team. -Har god organisationsförmåga, är flexibel och lösningsorienterad samt har en hög stresströskel.

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från servisyrket samt något års erfarenhet från hovmästaryrket. Gärna vin och dryckeskunskaper. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du pratar flytande engelska.

Huvudansvar: Som hovmästare hos oss så är du ansvarig för den dagliga driften, du ska leda personalen, planera för kommande bokningar och du jobbar på golvet schemalagd med övrig servispersonal. Du delar dina arbetsuppgifter med ytterligare en hovmästare.

Vi erbjuder en heltids tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse. Varierande arbetstid. Dagar, kvällar och helger.

Skicka din ansökan med cv och personligt brev. Ansökan skickas via mejl till stina.nilsson@gripsholms-vardshus.se Mer information om värdshuset hittar du på www.gripsholms-vardshus.se

FRUKOSTVÄRD/VÄRDINNA TILL SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Nu söker vi en pigg och noggrann frukostvärd/värdinna till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta. Vi har behov av någon som kan komma in varannan helg och ge våra gäster en bra start på dagen.

Du är positiv och kvalitetsmedveten och har en utpräglad servicekänsla. Du har en god organisationsförmåga och pratar flytande engelska. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av liknande arbete.

På Södertuna Slott är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på deltid (procent efter överenskommelse). Tillträde enligt överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna behandlas löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till elin.karlen.kalback@sodertuna.se

Mer information om anläggningen hittar du på www.sodertuna.se

SOMMARPERSONAL TILL DUFWEHOLMS HERRGÅRD

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Till vackra Dufweholms Herrgård strax utanför Katrineholm söker vi nu sommarpersonal för tjänster inom städ, kök och servering. På Dufweholms Herrgård lägger vi stor vikt vid det goda värdskapet då vi vill erbjuda våra gäster en kunglig upplevelse.

Vi söker dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av arbete inom hotell och restaurang.

Här ingår du i ett positivt och drivet gäng och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben inom hotell- och restaurangbranschen!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår herrgårdschef Niklas Läth på niklas.lath@dufweholm.se. Ange i din ansökan vilken tjänst du söker. Alla ansökningar behandlas löpande.

SERVERINGSPERSONAL TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Sök sommarens roligaste jobb! På Gripsholms Värdshus har vi fullsatta uteserveringar, barer och restauranger under hela sommaren. Nu söker vi serveringspersonal som vill jobba säsong hos oss.

Du som söker har tidigare erfarenhet av servering och till det goda referenser. Du kommer ingå i vårt positiva gäng på värdshuset och får uppleva en härlig sommar med mycket skratt.

Möjlighet till personalboende finns. Tjänsterna innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Meddela i din ansökan vilket jobb du söker!

Vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater. Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@kulturparlor.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Gripsholms Värdshus är beläget centrala Mariefred med vacker utsikt över Mälaren och ståtliga Gripsholms slott. Varmt välkommen med din ansökan!

KÖKSMÄSTARE TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus är med sitt läge invid Mälaren i Mariefred en naturlig samlingspunkt för både Mariefredsbor och turister. Med ett ekologiskt tänk och medvetenhet kring vår historia som Sveriges äldsta värdshus skapar vi matupplevelser som våra gäster gärna kommer tillbaka till.

På Gripsholms Värdshus driver vi två restauranger; Matsalen och bakfickan Skänken. Till detta har vi även en festvåning och en cateringverksamhet. Under sommaren öppnar vi upp vår utebar, ett cafédäck och vår trädgårdsservering. I verksamheten ingår även vårt koncept Gripsholmsgrillen som har säsongsöppet under sommaren.

Som köksmästare ansvarar du för att säkerställa en hög kvalitet på maten till våra gäster. Vårt kök är välkänt för sin kokkonst och listade som mycket god klass i White Guide. I ditt ansvarsområde ingår kvalitetskontroll, ekonomi, meny- och personalplanering, HACCP samt inköp.

Vi söker dig som vill leda och utveckla vårt kök. Till ditt förfogande har du ett modernt kök och duktiga medarbetare som ger dig stora förutsättningar för en hög kulinarisk kvalitet. Vi förutsätter att du har en gedigen yrkeserfarenhet och en god känsla för kvalitet och service. Du tycker om att visa upp och lära ut dina kunskaper, är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra, du är noggrann, flexibel och lösningsorienterad.

Gripsholms Värdshus är en del av Svenska Kulturpärlor. Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas även bland andra Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott utanför Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping.

Tjänsten är på heltid. Du som söker skall inneha körkort klass B då cateringverksamhet förekommer. Arbetstiden är förlagt till dag-, kvälls- och helgtid.

Välkommen att skicka in din ansökan med cv, personligt brev samt referenser via mejl till vår Värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@kulturparlor.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om oss hittar du på www.gripsholms-vardshus.se

À LA CARTEKOCK TILL GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus söker en à la carte- och lunchkock. Tjänsten är på heltid.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att skapa fantastiska maträtter till våra konferensgäster och ansvara för affärsluncher där du skriver veckans meny bestående av en fisk- och kötträtt samt ett vegetariskt alternativ. Du kommer även hjälpa till att förbereda inför kvällarna.

Du som person är ansvarstagande, noggrann, punktlig och har ett genuint intresse för matlagning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av mer avancerad matlagning. Personalboende kan eventuellt tillhandahållas efter överenskommelse.

Tjänsten startar med en 6-månaders provanställning som sedan övergår till tillsvidare. Lön sätts individuellt baserat på erfarenhet och kunskap.

Ansökningarna behandlas löpande så skicka din ansökan snarast med CV, personligt brev och referenser via mail till marcus.jonsson@gripsholms-vardshus.se

PERSONAL TILL SERVERINGEN PÅ SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta söker vi nu serveringspersonal. Från vårt uppskattade kök serverar vi mat med stort inslag av lokala råvaror och i våra vackra matsalar erbjuder vi våra gäster en unik upplevelse.

Vi söker nu en servitör/servitris på 75 % som älskar service. Tjänsten innebär dag- och kvällsarbetet samt helger.

Tjänsten passar dig som är utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och har en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av serveringsyrket.

Du kommer ingå i vårt positiva gäng med köks- och serveringspersonal och vi kan garantera dig en rolig och lärorik arbetsplats med glada och lojala arbetskamrater.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till vår restaurangchef Elin Karlén Kålbäck på Elin.Karlen.Kalback@sodertuna.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

EXTRA STÄDPERSONAL TILL SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna Slott -

Gnesta

Vi söker nu extrapersonal till vår städavdelning, som kan hoppa in vid arbetstoppar. Hos oss arbetar du med att städa i våra hotell-, restaurang- och konferensutrymmen.

Vi letar efter dig som är en flexibel person med öga för detaljer och service. Du ansvarstagande, noggrann och lägger stolthet i att utföra ett väl utfört arbete.

Södertuna Slott är en vacker pärla invid Frösjön och förutom att arbeta i fantastisk miljö får du ett helt slott fyllt med bra stämning från alla medarbetare.

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Gripsholms Värdshus i Mariefred, Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Södertuna Slott i Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping. Till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta söker vi nu personal till vår städavdelning.

Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och cv till Nina Strand Blomqvist på nina.blomqvist@sodertuna.se. Alla ansökningar behandlas löpande.

Personal till Gripsholmsgrillen

Gripsholmsgrillen -

Mariefred

Vi söker dig som vill jobba med oss i vår uppskattade grill där vi serverar allt från ordentliga hamburgare till korv, glass och dryck! Du som söker är noggrann, kvalitetsmedveten och gillar att ge gäster riktigt hög service.

Erfarenhet från restaurangbranschen eller serviceyrken är ett plus men inte ett krav. Välkommen till en utvecklande och glad arbetsplats med härlig stämning i vackra Mariefred!

Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till philip.osterman@gripsholms-vardshus.se. Ansökningarna behandlas löpande. Vid frågor kontakta Philip Österman på 0159-347 50.

Frukostvärd/värdinna till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Nu söker vi en pigg och noggrann frukostvärd/värdinna till Gripsholms Värdshus i Mariefred.

Som person är du positiv och kvalitetsmedveten, har en utpräglad servicekänsla och vill ge våra gäster en riktigt bra start på dagen! Du har en god organisationsförmåga och pratar flytande engelska. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du har erfarenhet av liknande arbete.

På Gripsholms Värdshus är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Svenska Kulturpärlor är en växande hotell- och restauranggrupp vilket gör jobbet både utvecklande och spännande. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt.

Anställningen är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna behandlas löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till vår värdshuschef Mikaela Lie på mikaela.lie@gripsholms-vardshus.se.

Hovmästare till Södertuna Slott

Södertuna Slott -

Gnesta

Södertuna Slott ligger vackert beläget vid Frösjöns strand strax utanför Gnesta. På vårt slott får du arbeta med gäster som har höga förväntningar på service och kvalitet. Du får också jobba tillsammans med duktiga och drivna medarbetare i en fantastisk miljö.

Vi söker nu en hovmästare med tidigare erfarenhet från serveringsyrket. Vi letar efter dig som är positiv och kvalitetsmedveten, har en utpräglad servicekänsla och älskar ditt yrke. Du har goda ledaregenskaper, god organisationsförmåga och trivs att jobba i team.

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av restaurang- och servisarbetesamt något års erfarenhet från hovmästaryrket. Vin- och dryckeskunskaper är meriterande. Att hantera engelska flytande är ett krav.

Som hovmästare hos oss är du ansvarig för den dagliga driften. Du leder personalen, planerar för kommande bokningar och jobbar aktivt i våra matsalar med övrig servispersonal. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.Tillträde enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna behandlas löpande. Du mailar in din ansökan med cv och personligt brev till elin.karlen.kalback@sodertuna.se

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Gripsholms Värdshus i Mariefred, Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Södertuna Slott i Gnesta samt Pelles Lusthus i Nyköping. Mer information om vår pärla hittar du på www.sodertuna.se

Spapersonal till våra pärlor i Sörmland

Svenska Kulturpärlor -

Gnesta

Vi söker fler medarbetare till våra tre spaanläggningar på Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta.

På våra pärlor erbjuder vi högkvalitativa behandlingar till våra gäster, alltid med fokus på personlig service, omtanke och professionellt bemötande. Inom hela vår verksamhet sätter vi våra gästers upplevelse i centrum.

Vi söker personal till vår satsning på att långsiktigt bygga upp ett flexibelt spa-team med god sammanhållning. Vi erbjuder en arbetsplats med god stämning och där vi hjälper våra medarbetare att utvecklas. Vi ser gärna att du som söker är diplomerad terapeut och har flera års erfarenhet bakom dig även om det inte är ett krav. Du ska vara en kunnig massör och bidra till vår goda stämning och höga servicenivå.

Tjänsterna är timtjänster men möjlighet att jobba fasta helger under överenskommen period. Tjänsterna tillsätts löpande och vi önskar att du i din ansökan anger vilken eller vilka anläggningar som din ansökan avser. Du mailar in din ansökan med cv till vår spa-chef Helen Kihlman på helen.kihlman@kulturparlor.se