Jobba tillsammans med oss

Svenska Kulturpärlor består bland annat av Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus och Södertuna Slott.

Jobbmässa på Södertuna Slott

Söndag den 3 oktober kl. 14.00–16.00 öppnar vi porten på Södertuna Slott och bjuder in dig som är nyfiken på ett jobb på slottet!

På plats kommer du få chans att lära känna våra avdelningar genom dina eventuella framtida kolleger.

För att ett slott ska upplevas i all sin prakt av gästerna behöver många viktiga jobb utföras. Det betyder att hos oss finns det både spännande uppdrag just nu – och även att utvecklas inom! Hos oss finns det jobb inom kök, restaurang, städ, innesälj, reception och vaktmästeri.

Under vår jobbmässa berättar vi om vår verksamhet, visar runt och tar emot ansökningar från dig som är intresserad av en tjänst hos oss. Ta gärna med ett personligt brev och din cv!

Varmt välkommen till oss!

Skapa upplevelser!

På Svenska Kulturpärlor arbetar vi alla mot ett mål: att skapa kungliga upplevelser för våra gäster. Det lyckas vi med om vi har roligt på jobbet och bjuder på det lilla extra. Vill du vara med och skapa upplevelser? Läs om våra lediga tjänster nedan.

Lediga tjänster hos Svenska Kulturpärlor

Ekonomiassistent/löneadministratör till Svenska Kulturpärlor i Mariefred

Svenska Kulturpärlor -

Gnesta

Svenska Kulturpärlor består av Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus och Södertuna Slott. Vår vision är att alltid leverera en kunglig upplevelse att längta tillbaka till. Internt använder vi nyckelorden flexibilitet, omtanke och lyhördhet.

Nu söker vi förstärkning till vår ekonomiavdelning.

Vi söker en ekonomiassistent/löneadministratör som ska arbeta med kund- och leverantörsreskontra, påminnelser, registrering av in- och ut betalningar, löpande bokföring, personaladministration, lönehantering samt vara behjälplig vid månadsbokslut och årsbokslut med mera. Idag arbetar vi med ekonomiprogrammet Hogia Hotellekonomi, hotellbokningssystemet Techotel och löneprogrammet Caspeco.

Vi sköter idag ekonomin till 11 bolag varav 8 ingår i koncernen.

Dina kvalifikationer bör vara:
• Gymnasieekonom eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• Körkort B

Som person bör du vara:
• Noggrann och strukturerad.
• Serviceinriktad och flexibel samt ha god inlärningsförmåga.
• Samarbetsvillig och ha förmåga att behålla lugnet även när det är många saker på gång.
• Duktig på att planera, organisera och prioritera i ditt arbete samt att hålla deadlines.

Arbetstid: 100 procent/tills vidare.
Placering: Mariefred.
Lön enligt överenskommelse.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med kunniga och inspirerande medarbetare som tillsammans bygger en stark gemenskap med högt i tak. Vi har en mycket god stämning inom organisationen där alla hjälps åt och jobbar tillsammans mot gemensamma mål.

Svenska Kulturpärlor har varit verksamma inom restaurang- och hotellbranschen sedan tidigt 80-tal och som medlemmar i Visita värnar vi om att vår personal ska ha en bra och trivsam arbetsplats.

Närmare upplysningar lämnas av Sofia Tapper telefon 0158-705 23 eller 0709-52 70 69 Allmän information om Svenska Kulturpärlor finns på: www.kulturparlor.se.

Vill du växa med oss? Välkommen att skicka din ansökan till: sofia.tapper@kulturparlor.se Senaste ansökningsdag 2021-09-15. Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om oss hittar du på www.kulturparlor.se

Gå vidare till jobbansökan: www.kulturparlor.se/jobbansokan

Köksmästare till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta

Vi söker nu en köksmästare till Gripsholms Värdshus

Som köksmästare ansvarar du för att säkerställa en hög kvalitet på maten till våra gäster. I ditt ansvarsområde ingår kvalitetskontroll, ekonomi, meny och personalplanering, HACCP samt inköp.

Vi söker dig som vill leda och utveckla vårt kök. Till ditt förfogande har du ett modernt kök och en fin tradition som ger dig stora förutsättningar för en hög kulinarisk kvalitet. Vi förutsätter att du har väl dokumenterad yrkeserfarenhet och en god känsla för kvalitet och service. Du trivs som bäst när det är mycket att göra dessutom bidrar du med glädje och energi till arbetet. Du tycker om att visa upp och lära ut dina kunskaper, är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra, du är noggrann, flexibel och lösningsorienterad.

Du ska inneha körkort klass B då cateringverksamhet förekommer.

Vi erbjuder en positiv arbetsplats med högt i tak där våra medarbetares initiativförmåga är avgörande. Det finns goda möjligheter att på sikt utvecklas vidare inom Svenska Kulturpärlor.

Välkommen att skicka in din ansökan med cv, personligt brev samt referenser via mejl till vår värdshuschef Sara Marmér på sara.marmer@gripsholmsvardshus.se.

Alla ansökningar behandlas löpande. Start enligt överenskommelse.

Värdshuset har möjlighet att hjälpa till med förmedling av bostad.

Kontakt: Sara Marmér – 0159-347 54 och sara.marmer@gripsholmsvardshus.se. Mer information om oss hittar du på www.gripsholmsvardshus.se.

Vaktmästare/fastighetsskötare till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Gripsholms Värdshus ligger vid Mälaren med utsikt över Gripsholms Slott i Mariefred. På värdshuset finns totalt 46 hotellrum och två restauranger. Nu söker vi en serviceinriktad vaktmästare/fastighetsskötare som kan bidra till att skapa en kunglig upplevelse för våra gäster.

Fastighetsskötare/Vaktmästare som har varierande bakgrund med erfarenhet från yrken inom bygg, el, vvs eller liknande hantverksyrke. Vid en anställning har förutom sakkunskaperna också de personliga egenskaperna stor betydelse.

Vi söker dig som är praktiskt lagd med hantverksmässigt samt tekniskt kunnande. Du har en bakgrund som hantverkare eller fastighetsskötare. Har ett öga för byggnadsvård och trädgårdssysslor. Vi ser en strukturerad person som kan behålla lugnet även när det är många saker på gång. Du jobbar både självständigt och/eller i lag. Datorvana är ett krav.

• Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent.
• Provanställning 6 månader.
• Tillträde efter överenskommelse.
• B-körkort är ett krav.

Gripsholms Värdshus är en del av Svenska Kulturpärlor, en hotell- och konferensgrupp som driver tre familjeägda hotell- och konferensanläggningar, Gripsholms Värdshus, Södertuna Slott och Dufweholms Herrgård. Vi arbetar med att utveckla kulturhistoriska miljöer och att i dem skapa kungliga upplevelser. I våra verksamheter erbjuder vi bland annat konferens, hotell & weekend, bröllop & fest, restaurang och catering.

Våra medarbetare uppskattar att vi erbjuder en positiv arbetsplats med högt i tak där våra medarbetares initiativförmåga är avgörande. Att arbeta hos oss ska innebära goda möjligheter att på sikt utvecklas vidare inom koncernen.

Vill du växa med oss?
Skicka din ansökan med information om tidigare erfarenheter och ett personligt brev till Gripsholms Värdshus värdshuschef Sara Marmér på sara.marmer@gripsholmsvardshus.se

Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om oss hittar du på www.gripsholmsvardshus.se

Gå vidare till jobbansökan: www.kulturparlor.se/jobbansokan

Vaktmästare/fastighetsskötare till Dufweholms Herrgård

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Dufweholms Herrgård är ett romantiskt herrgårdshotell beläget strax utanför Katrineholm. På herrgården blandas den dåtida charmen med dagens standard. Nu söker vi en serviceinriktad vaktmästare/fastighetsskötare som kan bidra till att skapa en kunglig upplevelse för våra gäster.

Vi söker en vaktmästare/fastighetsskötare med erfarenhet från bygg, el, vvs eller liknande hantverksyrken. Vid en anställning har förutom sakkunskaperna också de personliga egenskaperna stor betydelse.

Det viktiga för oss är att du är praktiskt lagd med ett hantverksmässigt och tekniskt kunnande. Vi vill att du har ett öga för byggnadsvård och ett intresse för trädgårdssysslor.

Vi önskar en strukturerad person som kan behålla lugnet även när det är många saker på gång. Du kommer att arbeta självständigt och/eller i lag. Datorvana är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. Provanställning 6 månader. Tillträde efter överenskommelse. B-körkort är ett krav.

Dufweholms Herrgård är en del av Svenska Kulturpärlor, en hotell- och konferensgrupp som driver tre familjeägda hotell- och konferensanläggningar; Gripsholms Värdshus, Södertuna Slott och Dufweholms Herrgård. Vi arbetar med att utveckla kulturhistoriska miljöer och att i dem skapa kungliga upplevelser. I våra verksamheter erbjuder vi bland annat konferens, hotell & weekend, bröllop & fest, restaurang och catering.

Våra medarbetare uppskattar att vi erbjuder en positiv arbetsplats med högt i tak där våra medarbetares initiativförmåga är avgörande. Att arbeta hos oss ska innebära goda möjligheter att på sikt utvecklas vidare inom koncernen.

Vill du växa med oss? Skicka din ansökan med information om tidigare erfarenheter och ett personligt brev till Dufweholms herrgårdschef Louise Von Bahr Rogstedt på louise.vonbahr.rogstedt@dufweholm.se

Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om oss hittar du på www.dufweholm.se

Gå vidare till jobbansökan: www.kulturparlor.se/jobbansokan

Södertuna Slott söker extrapersonal till städ

Södertuna Slott -

Gnesta

Till vackra Södertuna Slott strax utanför Gnesta söker vi nu extrapersonal till vår städavdelning.

Hos oss arbetar du med att städa i våra hotell-, restaurang- och konferensutrymmen.

Vi söker dig som är en flexibel person med öga för detaljer och service. Du ansvarstagande, noggrann och lägger stolthet i att utföra ett väl utfört arbete.

Södertuna Slott är en vacker pärla vid Frösjöns strand och förutom att arbeta i fantastisk miljö får du ett helt slott fyllt med bra stämning från alla medarbetare.

Tjänsten är extra vid behov.

Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och cv till vår slottschef Nina Strand Blomqvist på nina.blomqvist@sodertuna.se

Du kan också skicka in din ansökan via vårt ansökningsformulär

Alla ansökningar behandlas löpande.

Mer information om Södertuna Slott hittar du på www.sodertuna.se

Kock till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Nu söker vi en kock som vill jobba på anrika Gripsholms Värdshus i Mariefred. Du som söker ska ha tidigare erfarenhet från varm- och kallkök.

OM TJÄNSTEN
Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med kunniga och inspirerande medarbetare som ger dig stora förutsättningar för en hög kulinarisk kvalitet. Vi har en mycket god stämning på våra hotell där alla hjälps åt och jobbar tillsammans mot gemensamma mål.

Vi förutsätter att du har en väl dokumenterad yrkeserfarenhet, är ansvarstagande och har en god känsla för kvalitet och service. Du trivs som bäst när det är mycket att göra och du bidrar med glädje och energi till arbetet. Du har lätt för att samarbeta med andra, är noggrann, flexibel och lösningsorienterad.

Vi erbjuder även cateringverksamhet, därför ska du som söker inneha körkort klass B. Arbetstiderna är förlagda till dagar, kvällar och helger.

Tjänsten är på 100 % och tidsbegränsad tom sista dec 2021 med tillträde i maj. Alla ansökningar behandlas löpande.

Gå vidare till ansökan >>

Kontakt: Christian Zazi, mail: christian.zazi@gripsholmsvardshus.se. Mer information om oss hittar du på www.gripsholmsvardshus.se

Om du gått vidare i första urval kommer du att bli kontaktad via mail. Så håll utkik där. Får du inget mail från oss har du tyvärr inte gått vidare i antagningsprocessen.

Ha en bra dag!
Med vänlig hälsning
Svenska Kulturpärlor

OM VÅRA PÄRLOR
Gripsholms Värdshus ligger med utsikt över Gripsholms Slott i Mariefred. Förutom att vara Sveriges äldsta värdshus har vi också 46 hotellrum och två restauranger; Matsalen och bakfickan Skänken som utgår från samma kök. I verksamheten ingår en festvåning och en cateringverksamhet. Under sommaren öppnar vi upp vår utebar, ett cafédäck och vår trädgårdsservering.

Södertuna Slott ligger vid Frösjön strax utanför Gnesta. Här samsas bröllopspar med weekend-gäster och konferensbesökare. I våra stora salonger, det gamla stallet och i slottets stora sal ryms representativt firande och fest av alla de slag. I slottets restaurang lagar kockarna under ledning av Måns Lundqvist mat med stort fokus på lokala råvaror från Sörmland. I slottets bibliotek ryms även Sveriges största samling armagnac.

Dufweholms Herrgård ligger vackert belägen vid Dufweholmssjön i utkanten av Katrineholm. Dufweholm är en sörmländsk pärla som varsamt renoverats och byggts ut. Här finns fantastiska salonger där vi erbjuder klassisk matlagning inspirerad av vår omgivning.

Innesäljare Södertuna Slott & Svenska Kulturpärlor

Södertuna Slott -

Gnesta

Svenska Kulturpärlor består av Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus och Södertuna Slott. Vår vision är att alltid leverera en kunglig upplevelse att längta tillbaka till. Internt använder vi nyckelorden flexibilitet, omtanke och lyhördhet.

Vi söker nu en innesäljare på 100 % som kommer att vara stationerad på Södertuna Slott i Gnesta med möjlighet att vara stationerad på annan ort utifrån överenskommelse.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med kunniga och inspirerande medarbetare som tillsammans bygger en stark gemenskap med högt i tak. Vi har en mycket god stämning inom organisationen där alla hjälps åt och jobbar tillsammans mot gemensamma mål.

Beskrivning av tjänsten: Som innesäljare hos oss jobbar du aktivt med hela Svenska Kulturpärlors bokning och försäljning via telefon och genom e-post och digitala kanaler. Du är en utåtriktad serviceperson som hanterar beställningar, offerter och bygger relationer. Tjänsten passar dig som tycker om att hitta lösningar för att tillgodose kundens önskemål. Du har en positiv attityd och har erfarenhet av att på ett lyhört sätt arbeta med kunder.

Huvuduppgifter och ansvar: • Sträva mot snabb och affärsmässig behandling av inkommande potentiella kunder • Arbeta inom innesäljsavdelningen och rapportera till vår säljkoordinator • Kontinuerligt sträva mot att effektivisera ditt säljarbete genom användning av lämpliga säljverktyg • Administrera och bearbeta bokningar till avslut • Offerthantering och uppföljning. • Skapa försäljning och uppnå merförsäljning • Bidra till våra kunders helhetsupplevelse av våra varumärken • Vara en god ambassadör för Svenska Kulturpärlor och avdelningen genom att följa uppsatta värderingar och målsättningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och cv till helen.kihlman@kulturparlor.se. Alla ansökningar behandlas löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Helen Kihlman på telefon 0158-705 00.

Svenska Kulturpärlor har varit verksamma inom restaurang- och hotellbranschen sedan tidigt 80-talet och som medlemmar i Visita värnar vi om att vår personal ska ha en bra och trivsam arbetsplats.

SERVISPERSONAL FÖR EXTRA- OCH SÄSONGSANSTÄLLNINGAR till Dufweholms Herrgård

Dufweholms Herrgård -

Katrineholm

Nu söker vi dig som vill ta dig an den lärorika utmaningen med oss inom serveringen på Dufweholms Herrgård i Katrineholm.

Du som söker bör brinna för god service, vara utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och ha en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du också har erfarenhet av servisyrket.

Tjänsterna vi erbjuder är extra- och säsongsanställningar och innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Tillträde sker enligt överenskommelse och alla ansökningar behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben inom hotell- och restaurangbranschen!

Gå vidare till ansökan >>

Servispersonal för extra- och säsongsanställningar till Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus -

Mariefred

Nu söker vi dig som vill ta dig an den lärorika utmaningen med oss inom serveringen på Gripsholms Värdshus i Mariefred – ett av Sveriges äldsta värdshus.

Du som söker bör brinna för god service, vara utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och ha en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du också har erfarenhet av servisyrket.

Tjänsterna vi erbjuder är extra- och säsongsanställningar och innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Tillträde sker enligt överenskommelse och alla ansökningar behandlas löpande.

Gå vidare till jobbansökan >>

Kontaktperson: Tom Fredriksson, mail: tom.fredriksson@gripsholmsvardshus.se

Välkommen med din ansökan till ett av de roligaste jobben i restaurangbranschen!

OM VÄRDSHUSET OCH SVENSKA KULTURPÄRLOR Gripsholms Värdshus ligger vid Mälaren med utsikt över Gripsholms Slott i Mariefred. På värdshuset finns totalt 46 hotellrum och två restauranger; Matsalen och bakfickan Skänken som utgår från samma kök. I verksamheten ingår även en festvåning och en cateringverksamhet. Under somrarna öppnar vi också upp vår utebar, ett cafédäck och vår trädgårdsservering.

Svenska Kulturpärlor har varit verksamma inom restaurang- och hotellbranschen sedan tidiga 80-talet. Och som medlemmar i Visita värnar vi om att vår personal ska ha en bra och trivsam arbetsplats.

Kallskänkor och kockar sökes till Svenska Kulturpärlor

Svenska Kulturpärlor -

Gnesta

Nu söker vi dig som är kock eller kallskänka och som vill ta dig an den roliga och lärorika utmaningen med oss på våra pärlor Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott i Gnesta.

Du som söker bör brinna för god service, vara flexibel, ansvarsfull, stresstålig och ha en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du också har erfarenhet av att arbeta som kock eller kallskänka.

Tjänsterna vi erbjuder är extra- och säsongsanställningar på våra pärlor och innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Tillträde sker enligt överenskommelse och alla ansökningar behandlas löpande.

Gå vidare till jobbansökan >>

Om Svenska Kulturpärlor Svenska Kulturpärlor har varit verksamma inom restaurang- och hotellbranschen sedan tidiga 80-talet. Och som medlemmar i Visita värnar vi om att vår personal ska ha en bra och trivsam arbetsplats.

Extrapersonal till Södertuna Slott

Södertuna Slott -

Gnesta

Till Södertuna Slott utanför Gnesta söker vi nu frukostvärdar/värdinnor, serveringspersonal och personal till reception som kan jobba extra under sommaren.

Du som söker bör brinna för god service, vara utåtriktad, ansvarsfull, stresstålig och ha en förmåga att få gästerna att känna sig glatt och omsorgsfullt omhändertagna. Vi värderar personlighet och servicekänsla högst men det är ett stort plus om du också har erfarenhet av yrket du söker.

Tjänsterna vi erbjuder är extra- och säsongsanställningar och innebär dag- och kvällsarbete samt helger. Tillträde sker enligt överenskommelse och alla ansökningar behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med cv, personligt brev samt referenser. Meddela vilken tjänst du är intresserad av. Gå vidare till jobbansökan >>

Södertuna Slott ligger vackert beläget vid Frösjöns strand strax utanför Gnesta. På vårt slott får du arbeta med gäster som har höga förväntningar på service och kvalitet. Du får också jobba tillsammans med duktiga och drivna medarbetare i en fantastisk miljö.

Ha en bra dag!
Med vänlig hälsning
Svenska Kulturpärlor

Karriärsmöjligheter inom Svenska Kulturpärlor

Att jobba inom Svenska Kulturpärlor ger stora möjligheter till att utvecklas som yrkesperson. Vi har regelbunden vidareutbildning för vår personal inom relevanta områden men framförallt ges du möjlighet att jobba med riktigt duktiga medarbetare som hela tiden hjälps åt att lyfta varandra. Kulturen på samtliga våra pärlor är varm, hjärtlig och öppen. Vi vill att våra medarbetare ska växa tillsammans med oss. Det betyder att vi gärna internrekryterar inom koncernen och att den som startade som extrapersonal i köket på en restaurang efter några år kan jobba som kökschef på en annan pärla.

Dufweholms Herrgård

Katrineholm

Lediga tjänster

Gripsholms Värdshus

Mariefred

Lediga tjänster

Södertuna Slott

Gnesta

Lediga tjänster

Svenska Kulturpärlor

Gnesta

Lediga tjänster

Söker du säsongsjobb?

På våra sörmländska pärlor Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta hittar du sommarens bästa jobb!

Söker du jobb?

Gör en jobbansökan via formulär till våra sörmländska pärlor Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta!