Boutiquehotell i centrala Nyköping

Vi har tillsammans med Hans Åkerlund på Fondex stora förhoppningar om att skapa en året-runt-mötesplats för besökare och Nyköpingsbor i en ombonad inom- och utomhusmiljö.

Projektet omfattar etablering av ett boutiquehotell med cirka 75-100 bäddar – något som betyder omfattande utveckling och renovering av befintliga byggnader som bland annat Wersterlingska gården, Svenskhuset, Pelles Lusthus och det så kallade ”Mejeriet” samt kringliggande utomhusmiljöer.

I området skapar vi en oas i staden med en hotell- och konferensanläggning samt restaurang- och umgängesmiljöer som speglar småstadens charm.

Detta har bland annat uppmärksammats bland annat i Södermanlands Nyheter och Sveriges Radio där vi berättar mer om vår visioner om det kommande projektet.

Vår vision
• En plats för liv och rörelse där hotell- och restauranggäster blandas med cafébesökare och söndagsflanerare
• Ett boutiquehotell med småstadskänsla
• Ett område som kan växa till ett naturligt besöksmål

Mårtens Udde
Vi vill skapa ett nytt kvarter för människor, kultur och möten. I projektet knyts stadskärnan samman med Åstråket ner mot hamnen. Det utvecklade området sträcker sig från Stora torget via Smörtorget, Nikolaiskolan och ner mot Pelles Lusthus mot Folkungabron. Vi kallar det för Mårtens Udde.