Rösta och vinn en slottsweekend på Södertuna Slott som är nominerade till Årets Slottshotell 2019!

Vi är otroligt stolta över att vår pärla Södertuna Slott är nominerade till Årets Slottshotell 2019. Är ni med och röstar har ni chans att vinna en lyxig slottsweekend på Södertuna Slott. Ni kan läsa mer och rösta på www.aretsslottshotell.se. Omröstningen är öppen fram till den 16 juni!

Södertuna Slott är vår fantastiska och ståtliga pärla som ligger belägen strax utanför Gnesta i vackra Sörmland. Här har ni, förutom historiska och ståtliga slottssalonger och hotellrum, även en välgörande relaxavdelning och en fantastisk natur precis utanför portarna. I vårt kök lagas fantastisk mat där vi tar vara på de smakrika råvaror som finns i Sörmland. Det är med andra ord mycket som talar för att vår pärla Södertuna Slott faktiskt förtjänar titeln Årets Slottshotell 2019! I slutändan är det ni gäster som väljer vem vinnaren är, men vi hoppas och håller tummarna på att ni väljer oss!

Tack på förhand bästa gäster!
Med vänlig hälsning

Personalen på Södertuna Slott och Svenska Kulturpärlor

Södertuna Slott i vinterskrud

Kylig pulshöjare på Södertuna Slott!

Södertuna Slott utanför Gnesta bjuder vi på en hel del upplevelser och aktiviteter för våra besökare. Med vårt fördelaktiga läge invid Frösjön kan man bland annat åka långfärdsskridskor på vintern och paddla kanot på sommaren. Och är man riktigt sugen på en lång dag ute i naturen kan man också be vår duktiga personal om en picknickkorg till utevistelsen!

I år är isen på Frösjön fantastisk och passar utmärkt för långfärdsskridskor. Häromdagen öppnades dessutom ännu en pulshöjande aktivitet upp för slottets gäster. Vår duktige fastighetsskötare Rasmus Ahlbom sågade nämligen upp en isvak vid bryggan nedanför slottet. Brrrr!

Isen är cirka 25–30 cm tjock och senast igår kväll var några modiga och köldtåliga gäster nere och badade. Har ni alltid varit sugna på att prova på isvaksbad? Kom förbi slottet och testa – garanterat uppiggande!

Varmt välkomna!

Nytt samarbete mellan Spa Sjövillan och Södertuna Slott!

Det är med stolthet och glädje vi nu kan meddela att vi, i samarbete med Spa Sjövillan, även kan erbjuda spabehandlingar på Södertuna Slott!

Välgörande spabehandlingar är ett mycket uppskattat och efterlängtat tillskott i vårt spa- och relaxutbud på slottet. För er som väljer att besöka Södertuna Slott utanför Gnesta kommer det innebära fler avkopplande alternativ att välja bland under ert besök på slottet.

Spa Sjövillan ligger strax nedanför slottet, i nära anslutning till slottets relaxavdelning med pool, bastu, relaxlounge och badtunna. Salongen Spa Sjövillan erbjuder bland annat massage, ansiktskurer och exklusiva helkroppsbehandlingar. I deras butik kan ni också köpa med er Maria Åkerbergs exklusiva, naturliga och effektiva produkter med ekologiska ingredienser och högt näringsvärde.

Huset där salongen ligger, som också heter Sjövillan, huserar också några av slottets konferenslokaler och byggdes ursprungligen som bostad åt Södertuna Slotts trädgårdsmästare. Med sin klassiskt schweiziska stil sticker byggnaden ut på slottets ägor och är ett vackert tillskott i den historiska omgivningen.

Sjövillan vid Södertuna Slott

Spa Sjövillans öppettider är torsdag och fredag kl. 15–18 och lördag kl. 12–18. Besök på salongen kan såklart också bokas vid andra tider, men då efter överenskommelse.

Även om Spa Sjövillan samarbetar med Södertuna Slott, och ligger på slottets ägor, drivs salongen i privat regi. Vilket innebär att alla spabehandlingar bokas via Spa Sjövillan direkt och ej via Södertuna Slott.

Vi ser fram emot att få dela den här härliga nyheten med er alla och hoppas att ni ska uppskatta det med. Boka er behandling redan idag så ses vi på Spa Sjövillan och Södertuna Slott!

Förresten! Vi har vi även spa och relax med härliga spabehandlingar på underbara Dufweholms Herrgård i Katrineholm! Kika gärna in även där och boka er en härlig spavistelse.

Ses på en pärla!

Södertuna Slott utanför Gnesta

Den engelska parken vid Södertuna Slott

Den engelska parken på Södertuna Slott

Har ni besökt den engelska parken vid Södertuna Slott? Om ni inte har gjort det rekommenderar vi att ni tar er en promenad på parkens promenadstråk under ert nästa besök på slottet, stanna gärna upp på Tempelbergets utsiktsplats och njut av utsikten över Frösjön mot Gnesta – en fantastisk vy!

Den anrika engelska parken vid Södertuna Slott utanför Gnesta har, precis som slottet, en vältagen historia bakom sig. Den ursprungliga engelska parken anlades under 1790-talet. Enligt historieskrivningar fanns här en sätesgård med namnet Wad redan under 1300-talet där man också odlade, mest troligt köksväxter för försörjning då odling för lust och skönhet kom först när man hade råd att avvara jord för det ändamålet.

Än idag finns en mindre köksträdgård vid slottet där det växer allt från oregano och citronmeliss till vacker tagetes. Köksträdgården anpassas efter säsong och utifrån vad kockarna efterfrågar i form av smak och utseende.

Köksträdgården vid Södertuna Slott

Tips! Följ gärna Södertuna Slott på instagram.

Södertunas slottspark är en klassisk engelsk park, lummig och böljande med mjuka, vackra och naturliga former där naturen får vara huvudperson. Till skillnad från franska parker där man, med mer räta och strikta former som ständigt putsas, försöker kontrollera naturen. Parken har en mycket fin vårflora, med fält av vitsippor i början av maj, och en rik svampflora under hösten som är ett uppskattat tillskott för slottets restaurang.

Ett besök i Södertunas slottspark ger er som besökare möjlighet till naturupplevelser och rekreation samtidigt som ni tydligt kan känna historiens tidsaxel. Ni som vill spendera hela dagen utomhus kan även boka någon av slottets aktiviteter, där vi även kan erbjuda er en picknickkorg fylld med godsaker, bara att säga till när ni bokar er vistelse så lägger vi till det!

 

Höstens roligaste vecka – Barnslig vecka på Södertuna Slott

Snart dags för vår lekfulla tradition
– Barnslig vecka på Södertuna Slott!

Vecka 44 fylls Södertuna Slott återigen av barnskratt, stoj och stim – allt enligt tradition. Då öppnas nämligen slottets portar upp för ytterligare ett år med vårt populära erbjudande Barnslig vecka. Ett mycket uppskattat inslag under hösten.

Vad sägs om att bada i poolen, springa äventyrsbana eller gå en spökig runda i slottets källare?
En vistelse på Södertuna Slott under vecka 44 bjuder på många roliga och spännande upplevelser för stora och små. Så ta med hela familjen, barnen och barnbarnen för en kungligt lekfull vistelse!

Södertuna Slott ligger strax utanför Gnesta med mysig natur precis runt knuten och en slottspark i nära anslutning. På slottet får ni ett avkopplande avbrott från vardagen i kungliga miljöer och en möjlighet att vila upp er inför årets slutspurt. Vill ni inte vara inomhus hela dagarna är området runt slottet perfekt för mindre utflykter och upptäckter, för en liten kostnad kan ni även beställa med er en picknickkorg till er utflykt.

Varmt välkomna till vår Barnsliga vecka på Södertuna Slott!

 

Södertuna Slott utsedda till Årets Slottshotell 2018

STORT TACK till våra gäster! Södertuna Slott utsett till Årets Slottshotell 2018.

Tack alla gäster som röstat på oss! Efter en intensiv omröstning mellan den 15 maj och 11 juni står det nu klart, vi på Södertuna Slott tar hem titeln som Årets Slottshotell 2018 med blotta 12 röster ifrån tävlingens välförtjänta andraplats, Thorskogs Slott.

Utmärkelsen Årets Slottshotell, på initiativ av HotelSpecials, låter hotellens egna gäster komma till tals, lyfta fram och avgöra vilket slottshotell som förtjänar att vinna titeln. På Södertuna Slott är det goda värdskapet en viktig del i det dagliga arbetet, att alla gäster ska trivas och få det där lilla extra. Som gäst ska man känna sig som mer än bara en gäst – man ska känna sig som en i familjen.

– Vi försöker alltid leverera vårt yttersta för att göra våra gäster nöjda och med den här vinsten får vi en bekräftelse på att vårt arbete har lönat sig. Det känns fantastiskt roligt! säger Madelene Fredricson, slottschef på Södertuna Slott.

Årets Slottshotell syftar till att lyfta fram Sveriges alla slottshotell som med intressanta historier, genuin inredning, vackra omgivningar, toppservice, och ett förstklassigt kök levererar upplevelser utöver det vanliga.

– Det var hård konkurrens och det finns fantastiska slott därute. Men med enastående medarbetare är det enklare att lyckas med det lilla extra. Och vi är oerhört tacksamma över alla röster från våra underbara gäster! avslutar Madelene.

 

Rösta på Södertuna Slott till Årets Slottshotell 2018 - vinn en lyxig slottsweekend

Södertuna Slott är nominerade till Årets Slottshotell 2018 – rösta och vinn en lyxig slottsweekend!

Södertuna Slott är vår fantastiska och ståtliga pärla som ligger belägen strax utanför Gnesta i vackra Sörmland. Här har ni, förutom historiska och ståtliga slottssalonger och hotellrum, även en välgörande relaxavdelning och en fantastisk natur precis utanför portarna. I vårt kök lagas fantastisk mat där vi tar vara på de smakrika råvaror som finns i Sörmland. Det är med andra ord mycket som talar för att vår pärla Södertuna Slott faktiskt förtjänar titeln Årets Slottshotell 2018! I slutändan är det ni gäster som väljer vem vinnaren är, men vi hoppas och håller tummarna på att ni väljer oss!

Den som är med och hjälper Södertuna Slott att vinna titeln genom att rösta är också med i en tävling där man kan vinna en lyxig slottsweekend. Vi vill såklart att ni både röstar på oss och väljer att spendera er vinst på Södertuna Slott, vi hoppas att vi ses!

Ni kan läsa mer och rösta på www.aretsslottshotell.se. Omröstningen är öppen fram till den 11 juni!

Tack på förhand bästa gäster!
Med vänlig hälsning

Personalen på Södertuna Slott och Svenska Kulturpärlor

Boka ert sagobröllop på Södertuna Slott utanför Gnesta

Sagolika bröllop i slottsmiljö

Sommarmånaderna är här och med dem kommer vår starkaste bröllopssäsong. Södertuna Slott utanför Gnesta är vår främsta aktör för bröllopsbokningar, från maj månad till september är alla helger abonnerade för ståtliga bröllopsfester i våra slottssalar. Att gifta sig på Södertuna Slott är en magisk upplevelse, det är helt enkelt något speciellt med att befinna sig i slottsmiljö.

”Det bästa med att gifta sig på Södertuna Slott skulle jag säga är att man kan ha hela slottet exklusivt för sitt sällskap och att man får hjälp med så mycket! Plus att det är så himla vackert på slottet, oavsett årstid.” – Madelene Fredricson, bröllopskoordinator, Södertuna Slott.

På Södertuna Slott har vi arrangerat bröllop åt förälskade brudpar i många år både på soliga sommardagar och gnistrande vinterdagar. Här kan ni viga er i kyrkan tvärs över sjön, själva välja en plats i vår vackra slottspark eller i någon av slottets salar. Madelene Fredricson är bröllopskoordinator på Södertuna Slott och har arbetat med att förverkliga gästers drömbröllop i cirka 12 år.

”Eftersom jag varit ganska många år på slottet, så kan jag slottet utan och innan, och vet vad som funkar bra och inte. Samtidigt som man måste våga testa nya saker måste man också vara lyhörd för brudparets tankar och idéer. Jag är väldigt ärlig med brudparen, jag är trygg och vågar säga vad som funkar bra och mindre bra. För mig är det noga med att det är deras bröllop, inte mitt eller slottets, så det ska verkligen vara deras ”prägel” på bröllopet.” – Madelene.

Ett tips om ni är intresserade av att boka bröllop på Södertuna Slott är att vara ute i god tid, att planera bröllop kan ta tid med många frågor som snurrar i huvudet. Vill man dessutom ha ett specifikt datum på slottet bör man vara ute ca 1,5 år innan.

Vi anordnar självklart bröllop på våra andra vackra pärlor; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm och Gripsholms Värdshus i Mariefred. Oavsett vad ni söker efter till er stora dag kan vi garantera att vi har något för er.

Sommar på Dufweholms Herrgård

Fira in sommaren med oss!

Låt oss presentera vår kickstart inför sommaren – Sommarfesten. Ta med kollegorna eller vännerna och njut av glada aktiviteter och god mat i goda vänners lag. Våra tre pärlor Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus och Södertuna Slott har sin egen variant av Sommarfesten men gemensamt för de alla är att de har tre aktivitetsval och tre middagsval. Vi vågar därför garantera att det finns något för alla hos oss på Svenska Kulturpärlor. Välj bland aktiviteter som brännboll, relax, smaktestet, fem-kampen och drinkmixen, vi vågar lova att ni inte kommer att ha en enda tråkig stund hos oss.

På kvällen får ni njuta av våra duktiga kockars specialkomponerade menyer med härliga sommarsmaker. Ni kan ni välja mellan flera somriga alternativ som en härlig grillmeny med klassiska grilltillbehör, en fräsch vegomeny med alla säsongens primörer och sörmländska smaker, havets meny där fisk och skaldjur har huvudrollen eller för den som vill testa nya spännande rätter har vi menyn; Nyskapande värdshuset.

Efter en heldag av spännande och utmanande aktiviteter och god mat kan ni spendera natten i något av våra mysiga hotellrum för att njuta av en härlig frukostbuffé morgonen därpå. Besök gärna våra pärlor, Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta och läs mer om våra somriga alternativ. Varmt välkomna till Sommarfesten hos Svenska Kulturpärlor!

Vitsippor hos Svenska Kulturpärlor

Extra våriga vår-konferenser!

Våren är på ingång och vad passar då bättre än att ta vara på den värmande solen och energin som följer till en utvecklande konferens eller kick-off? Hela april månad har vi därför ett extra vårigt erbjudande på Svenska Kulturpärlor.

Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm och Södertuna Slott utanför Gnesta kan ni njuta av en givande konferens där ni också har fri entré till de mysiga relaxavdelningarna med bastu och inne- och utebad. Gripsholms Värdshus i Mariefred dukar upp till skaldjursmiddag för sina gäster.

Under er vistelse ingår även förmiddagskaffe med smörgås, tvårätters lunch, kaffe med kaka på eftermiddagen och trerätters middag på alla tre pärlorna. Och som om inte det vore nog ingår även övernattning i våra mysiga hotellrum med tillhörande frukostbuffé morgonen därpå.

För oss är det viktigt att ni som gäster får det där lilla extra när ni besöker oss. Vi tycker att det handlar om att en ska känna sig som mer än bara en gäst. En ska känna sig som en i familjen, så ta med kollegorna och boka konferens på den pärla som passar just ert sällskap bäst. Vi ses i april!