Djulö lilla skola och tvättstuga flyttas till Dufweholms Herrgård

Djulö lilla skola och tvättstuga flyttas

Just nu pågår förberedelser för att flytta Djulö lilla skola samt skolans tvättstuga i Katrineholm. Arbetet med att få tillstånd till flytten har pågått i något års tid och nu är det äntligen dags. Under vecka 40 kommer flytten genomföras.

Om allt går enligt planerna kommer Djulös lilla skola och tvättstugan lyftas och transporteras sin helhet under tisdagen den tredje oktober. Husen som byggdes under tidigt 1900-tal är ursprungligen sponthus vilka måste flyttas som kompletta stycken för att bevaras.

– Vi är glada att flytten äntligen blir av och att vi får chansen att bevara ytterligare två historiska byggnader samtidigt som vi ger dem nytt liv, säger Fredrik Åström.

Det nya läget för Djulö lilla skola och tvättstugan blir i anslutning till Dufweholms Herrgård. För att ordna framkomligheten för transporten av husen vidtas en del åtgärder längs vägen. Bland annat kommer demontering av lyktstolpar att ske. Herrgårdsvägen som ligger i direkt anslutning till Dufweholms Herrgård kommer att vara avstängd under en kort period.