Vinnaren av Årets sommarjobbare 2018

Grattis Noorali – Årets Sommarjobbare 2018!

Nu har vinnaren av Årets Sommarjobbare 2018 utsetts och vinnaren blev Noorali Atayee på anrika Green Hotel i Tällberg – Grattis!

I år är första gången priset Årets Sommarjobbare delas ut. Priset ges till en person som gjort betydande insatser på en restaurang, krog eller café under sommaren 2018. Flera duktiga sommarjobbare har blivit nominerade bredvid vinnaren Noorali och nomineringarna har trillat in ända från Kiruna i norr till Sölvesborg i söder.

Juryn som valde ut Noorali bestod av 12 personer som har framstående roller i restaurang-Sverige och förutom titeln Årets Sommarjobbare vinner Noorali Atayee också en lyxig weekend på någon av pärlorna Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred eller Södertuna Slott utanför Gnesta.

Noorali och alla på Green Hotel är mycket stolta över utmärkelsen. Själv säger Noorali:
– Att jobba inom restaurang är som att hitta hem eller som att hitta en andra familj. I denna bransch finns så mycket värme och gemenskap, man ger varandra så mycket. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som fick denna möjlighet.

Tanken med Årets Sommarjobbare är att lyfta unga i restaurangbranschen och visa vilka karriärmöjligheter branschen erbjuder. Alla restauranger, barer och caféer har under sommaren haft möjlighet att nominera sina bästa sommarjobbare.

– Noorali är helt klart en värdig vinnare av titeln Årets Sommarjobbare 2018. Ett pris som ska motivera unga att se möjligheterna i restaurangbranschen. Noorali visar precis den glöd som behövs i restaurangbranschen och som kommer kunna ta honom långt i sin yrkesroll, säger Fredrik Åström, Svenska Kulturpärlors VD.

Nomineringen till priset lyder:
”Noorali är verkligen värd en guldstjärna för den utvecklingsresan han gjort. Noorali kom till Sverige utan att kunna det svenska språket eller yrket. Från att hugga ved till att bli en av de bästa servitörerna i huset. Noorali kan nu flytande svenska och även engelska. Han ger gästerna det lilla extra med perfekt timing och ett strålande humör med en inställning att allt kan ordnas. Han är den som ställer upp när någon blir sjuk, han är den som finns där när man behöver en extra hand och han är den som sprider glädje i hela arbetslaget fast han kämpar om att få stanna i vårat avlånga land.”

Här kan ni även läsa en artikel från Hotellrevyn om Noorali och Årets sommarjobbare 2018.

Årets Sommarjobbare instiftat av Svenska Kulturpärlor