Pelles Lusthus i Nyköping

Stora hotellplaner i Nyköping

Under det senaste året har vi på Svenska Kulturpärlor arbetat med planerna på att utveckla vår etablering i Nyköping. Pelles Lusthus är stängt för renovering men planerna runt verksamheten fortsätter.

Vi har i dagarna fått klartecken från Nyköpings kommun att gå vidare med våra idéer genom ett optionsavtal där vi under två års tid har möjlighet att förvärva ett större område längs Nyköpingsån.

Detta uppmärksammades bland annat i Södermanlands Nyheter där vi i en artikel berättar om vår målsättning. Vi vill skapa en oas i staden med såväl stor uteservering, konferensmöjligheter och hotellverksamhet. Idag äger vi två fastigheter på marken, Pelles Lusthus och det vi kallar Gula villan. Båda dessa kommer, om allt går som planerat, att ingå i det nya hotellkonceptet.

Läget; centralt i Nyköping, en timme från Stockholm och längs med vackra Nyköpingsån – ger oss en möjlighet att skapa en till kulturpärla som kan ge så väl lokalbefolkningen som tillresta en fantastisk plats att njuta av god mat och härliga upplevelser.

Vårt första steg blir att utreda i vilken omfattning det finns fornlämningar och även eventuella föroreningar i marken sedan tiden då den använts för bland annat Nyköpings mässingsbruk. Vi ser detta som ett spännande och långsiktigt projekt inom Svenska Kulturpärlor!