Fredrik Åströms samlingar – mekanisk tomte

Åströms samlingar – Månadens samlarobjekt #2!

Välkomna till Månadens samlarobjekt #2!

För den som kanske missat vårt första inlägg om månadens samlarobjekt kommer här en liten uppdatering. I bloggen kommer vi framöver lyfta ett samlarobjekt ur Fredrik Åströms historiska samlingar en gång i månaden. Vi kommer dessutom ge en kort beskrivning av det samlarobjektet vi för stunden plockat ur historien. Trevlig läsning!

Den här månadens samlarobjekt är nu i juletider något så aktuellt som en mekanisk tomtedocka. Tomtedockan är tillverkad i Tyskland runt år 1910 och användes som dekor i ett butiksfönster. Med ett lugnt, inbjudande nickande välkomnade den gästerna in i butiken.

Tysktillverkad mekanisk tomte

Tomten är cirka 60 centimeter hög och som för många andra klassiska objekt krävs det en viss hantering för att få den att nicka på huvudet, nämligen att man skruvar upp vredet på tomtens rygg.

Förresten! Snart är julen här och vi vet att det kan vara svårt att komma på en bra julklapp till mamma, pappa, mor- och farföräldrar och syskon, ja alla nära och kära. Därför vill vi tipsa om att ni kan köpa ett presentkort från oss på Svenska Kulturpärlor.

Tomtens julklapp – ett presentkort

Om ni laddar presentkortet med valfritt belopp kan personen ni vill skämma bort få möjligheten att välja upplevelse helt själv! Ni kan såklart också ladda det med någon av våra många härliga upplevelser som en god middag, Afternoon Tea, spabesök eller en mysig weekend på någon av våra pärlor Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta.

För att göra presentkortet riktigt personligt kan ni dessutom ladda upp en egen bild. Med några enkla knapptryck har ni designat ert eget presentkort och kan skriva ut det direkt. Bra va?

Ses på en pärla!